17. september 2021
Borgmester Anders Gerner Frost skyder blandt andet på Cocks & Cows i Hovedgaden i Tisvildeleje. Foto: Anna HjortsøRestauratør omkritik: 

Det genkender vi ikke
Borgmester Anders Gerner Frost skyder blandt andet på Cocks & Cows i Hovedgaden i Tisvildeleje. Foto: Anna HjortsøRestauratør omkritik: Det genkender vi ikke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restauratør om kritik: Det genkender vi ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratør om kritik: Det genkender vi ikke
Gribskov - 06. august 2021 kl. 04:12
Af Nicklas Thorup Clausen

Der har været for meget gadefest i Hovedgaden i Tisvildeleje i uge 29, mener Gribskov-borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov), og han kan udpege flere restaurationer, han mener er blandt »synderne«.

- Vi oplevede de her lidt uorganiserede gadefester, som Café Maya, Mikkeller og Cocks and Cows stod for, siger Anders Gerner Frost.

Borgmesteren kalder »gadefesterne« for både larmende og svinende, og mener ikke, det er den retning, Tisvildeleje skal bevæge sig i.

- Vi må alle sammen sige til vores erhversdrivende, og særligt dem, der lå i førertrøjen i forhold til det her, at det nok ikke er det, borgerne i Tisvildeleje ønsker sig, siger han.

Ifølge borgmesteren vil det relevante fagudvalg, Udvikling, By og Land, sammen med administrationen se på, hvordan festen kan dæmpes fra kommunalt hold. I yderste konsekvens kan alkoholbevillinger inddrages, lyder det fra borgmesteren.

Mikkeller melder hus forbi

Hos Mikkeller, der i løbet af uge 29 og uge 30 har drevet en midlertidig pop up-bar i Hovedgaden, inden bryggeriets nye restaurant VesterØL Tisvilde åbner permanent til september, kan man ikke genkende borgmesterens kritik.

- Det er ikke et billede vi kan nikke genkendende til, og vi har ikke modtaget nogen klager i den korte tid, vores pop up har kørt, lyder det fra Pernille Pang, der er pressechef hos Mikkeller.

Restauranten vil efter planen have helårsåbent, og ifølge Pernille Pang vil man fra Mikkellers side gerne være med til at bidrage til byens udvikling.

- Vores ønske er at bidrage til udbudet af madoplevelser i Tisvildeleje og forhøje kvaliteten generelt. Når vi åbner rigtigt midt i september bliver det med et restaurant- og ølkoncept på Michelin-niveau, lyder det.

Maya: Vi sviner ikke

Det er ikke i denne omgang lykkedes Amtsavisen at få en kommentar fra Café Maya til borgmesterens beskyldninger. Cocks and Cows er heller ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Tidligere har direktør i Cocks and Cows, Helena Small, dog oplyst til avisen, at man i løbet af denne sæson har haft problemer i Tisvildeleje.

- Vi har i denne sæson haft problemer med vores managere i Tisvilde, og det har vi taget konsekvensen af på bagkant af dette. Hele ledelsen er blevet udskiftet og der er rettet op på kritikpunkterne. Vi har haft problemer, som vi er meget kede af, så vi undskylder og ser frem mod en bedre ledelse, sagde Helena Small. Dette var dog efter en kritisk kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

I en tidligere artikel har Café Maya forholdt sig til anklagerne om, hvorvidt de var ansvarlige for skralden i Hovedgaden.

Her sagde restaurantchef på Café Maya Yurdum Karakaplan til Amtsavisen, at caféen kun havde solgt drikkevarer i plasticglas.

- Vi har fejet fortovet både nat og morgen. Det er rigtigt, at der har været glas og alt muligt, men jeg er sikker på, det er folk, der har haft deres egne ting med, sagde Yurdum Karakaplan da.

På Café Maya var der desuden sat en dj-pult op ud til Hovedgaden. Hvorvidt det havde »for« festligt, havde Yurdum Karakaplan ikke et umiddelbart svar på.

- Var det vildere, end det har været andre år? Det ved jeg ikke, det er mit første år heroppe, lød det.

Anders Gerner Frost oplyser i øvrigt, at politiet ingen anledning fandt til at lukke arrangementer i forbindelse med uge 29 i Tisvildeleje.

Synes du, at kommunen er der for dig?