4. juni 2020
Rudolph Tegners Museum og Statuepark har haft et rekordår med knap 100.000 besøgende i alt. Foto: Allan Nørregaard.
gallery icon

Se billedserie

Rudolph Tegners Museum og Statuepark har haft et rekordår med knap 100.000 besøgende i alt. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordår for Rudolph Tegners Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordår for Rudolph Tegners Museum
Gribskov - 17. januar 2020 kl. 06:26
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Louisiana kunne for nylig berette om publikumsrekord, Munkeruphus har haft et jubilæumsår med stor fremgang, ligesom mange andre museer melder om vækst i antallet af besøgende sidste år. Rudolph Tegners Museum og Statuepark i hedeområdet Rusland vil ikke stå tilbage for den succes.

Med 20.902 gæster på Rudolph Tegners Museum og 75.480 i statueparken har museet haft sit bedste år nogensinde.

De mange gæster på selve kunstmuseet er 50 procent flere end i de forgange år.

- Vi har haft et virkelig, virkelig godt år, siger den glade direktør Luise Gomard.

Hun har flere forklaringer på den eksplosive udvikling. Museet har været en af drivkræfterne bag Nordkystens Kunsttriennale, som har trukket mange til, mens også flere gæster har fået blik for museets stil, der adskiller sig fra de gennemdesignede museumsoplevelser, hvor man bliver ledt fra kunstværk a til z og ender i souvenirbutikken, mener Luise Gomard.

- Det ser vi stort på. Vi er anderledes og ikke så kurateret. Det er mere low-key, hvor folk selv kan gå rundt og danne sig indtryk. Det er autentisk, og det lader til, folk kan lide det, siger hun.

I 2019 indførte kunstmuseet også faste omvisninger hver søndag. Det har tidligere kun været muligt en gang at blive vist rundt af en kyndig medarbejder en gang om måneden, men det nye tiltag har vist sig at være en succes.

Luise Gomard vurderer, at Rudolph Tegner, der tidligere var ilde set, og hans stil i det hele taget tiltaler folk nu. Værkerne er ofte kraftfulde.

- Han var jo symbolist, og idéen med hans værker og budskaber har folk fået øjnene op for.

Knap 100.000 besøgende lagde samlet vejen forbi Rudolph Tegners Museum og Statuepark sidste år, og det vækker både glæde og en lille smule bekymring hos museumsdirektøren.

- Det er et resultat, vi er meget stolte af, men som jo også er problematisk, da det stiller større krav til faciliteterne, bygningernes vedligehold og mængden af personale.

Museet har kun åbent i sommerhalvåret og er for tiden i vinterhi frem til den 15. april, hvor forsøget på at fastholde eller overgå rekordåret 2019 begynder.

Statueparken er åben og gratis at besøge året rundt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?