18. november 2019
Vejby Kirke - kan ikke betale regning. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Vejby Kirke - kan ikke betale regning. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnskabsrod i menighedsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnskabsrod i menighedsråd
Opdateret 24. juni 2019 kl. 07:39
Gribskov - 24. juni 2019 kl. 02:49
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Revionsfirmaet PwC København konkluderer i en rapport, at der kan være foregået besvigelser og misbrug af økonomiske midler i Vejby menighedsråd i 2016.

arrow Læs også: Menighedsråd til inkasso

Men Helsingør Stift er helt uenig i konklusionen.

- Vi kan ikke se de meget alvorlige forhold dokumenteret, som PwC påpeger, siger Annette Nordenbæk, jurist og kontorchef i Helsingør Stift.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og nu får sagen en ekstra dimension. Da den et år gamle regning for rapporten endnu ikke er betalt, bliver menighedsrådet i Vejby Sogn sendt til inkasso. Det har sognepræst i Vejby, Ulrik Pilemand, ingen forståelse for.

- Vi har aldrig lavet en aftale, og aldrig fået udspecificeret, hvad de har lavet for 400.000. Der er kun skrevet under på en aftale til 50.000, siger Ulrik Pilemand, der i en periode tillige var formand for menighedsrådet.

Ifølge Partner i PwC, København, Carsten Nielsen, som deltog på seneste møde i menighedsrådet, har revisionsselskabet fået grønt lys til den dyre undersøgelse af daværende kasserer og nuværende menigt medlem, Jørgen Kragh, samt afgået næstformand i provstiudvalget. Jørgen Kragh afviser den udlægning.

PwC revisor Carsten Nielsen skrev i foråret 2018 til kasserer og sognepræst, at »Jeg går ud fra, at vi får en aftale med Frederiksværk Provsti og Helsingør Stiftsadministration, så Vejby Sogns Menighedsråd holdes skadesløse for så vidt angår undersøgelsen«.

Men Helsingør Stift vil heller ikke betale regningen.

- Vi er ikke opdragsgiver. Vi har senest afvist at betale i december og det holder vi fast i, siger jurist og kontorchef i Helsingør Stift, Annette Nordenbæk.

grafik køb billede