20. november 2018
Nedlæggelse af R-buslinjer kan ikke erstattes af øget kørsel med flexbusser, mener Anders Gerner Frost. Foto: Jeppe Jul Garnak
Nedlæggelse af R-buslinjer kan ikke erstattes af øget kørsel med flexbusser, mener Anders Gerner Frost. Foto: Jeppe Jul Garnak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsformand vil ikke love at frede busserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsformand vil ikke love at frede busserne
Gribskov - 23. januar 2018 kl. 14:26
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost (NG) fik ingen løfter, da han mødtes med formanden for Hovedstadens regionsråd Sophie Hæstorp Andersen (S), skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Møde om busser er udskudt

- Jeg syntes, jeg hørte hende sige, at de indgreb, som regionsrådet føler sig nødsaget til at gennemføre på busdriften i Nordsjælland, ikke bliver så omfattende, som det oprindeligt var meningen, siger borgmesteren efter, at han mandag eftermiddag holdt møde med formanden for Hovedstadens regionsråd Sophie Hæstorp Andersen (S) om de besparelser, som regionsrådet står overfor at gennemføre på busdriften i Nordsjælland.

Det er først og fremmest besparelserne på de tværgående R-buslinjer, som vil ramme Gribskov hårdt, mener Anders Gerner Frost.

- Vi er afhængige af dem, fordi vi ikke har nogle tværgående lokaltog, der kan binde vores byer sammen, og fordi mange pendlere og skolebørn benytter dem. Det synspunkt havde regionsrådets formand stor forståelse for, men noget løfter ville hun ikke afgive.

- Jeg erkender, at regionen står over for store udfordringer,fordi det kollektive trafikmønster i København ændrer sig efterhånden som den metroen udvides. Flere og flere benytter jo metroen frem for Movias busser. Derfor bør det være i Købevan, at man bliver nødt til at gennemføre besparelser på busdriften og ikke i Nordsjælland, hvor vi er så afgængige af den. Det har hidtil været aftalen, at regionen skulle stå med det økonomiske ansvar for R-busserne, fordi de betjener flere kommuner, og fordi linjerne ikke skal være afhængige af, hvad der sker i den enkelte kommune, siger Anders Gerner Frost.

- Det eneste, der minder om et løfte fra regionsformanden, er, at de indgreb, der skal foretages, tidligst vil blive gennemført i 2020. Jeg havde frygtet, at det kunne ske allerede næste år, og at vi derfor ikke ville få tid til at finde på andre løsninger. Allerede i maj indleder vi dialogen med Movia om vores ønsker for det kommende år, og vi kan ikke erstatte indskrænkninger på R-linjerne med øget flextrafik, fordi R-linjerne betjener flere kommuner, siger Anders Gerner Frost til Frederiksborg Amts Avis.

arrow 89-årige Edith frygter buslukning: Jeg kan ikke klare mig uden
22. januar 2018 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:29
arrow Ny spareplan kan give færre busser og lokaltog
15. januar 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk