23. marts 2019
Esrum Kloster har nu fået godkendt en ansøgning om at begynde forundersøgelser til besøgscenter for  nationalparken. Foto: Allan Nørregaard.
Esrum Kloster har nu fået godkendt en ansøgning om at begynde forundersøgelser til besøgscenter for nationalparken. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne sagde ja til ambitiøst besøgscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne sagde ja til ambitiøst besøgscenter
Gribskov - 13. november 2018 kl. 10:11
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et vigtigt skridt er nu taget i retning mod at etablere et ambitiøst besøgscenter for nationalpark Kongernes Nordsjælland ved Esrum Kloster. Politikerne i Gribskov Byråd vedtog mandag aften at give Esrum Kloster grønt lys og en pose penge med 530.000 kroner til at sætte gang i en forundersøgelse, der skal gøde jorden for et avanceret besøgscenter for et større millionbeløb ved klosteret.

arrow Læs også: Storstilet besøgscenter ved Esrum Kloster

- Det er et skridt mod virkeliggørelse af en vision. Dels at etablere nationalparken, men også at vi får et ankomstcenter, som skal ligge i Esrum. Det er ret unikt at det skal ligge hos os, og at der er fysiske rammer i form af klosteret, der kan forene tankerne bag parken, der handler om natur, men også kulturhistorie. Jeg kan ikke forestille mig smukkere rammer end kloster og møllegården. For at besøgscenteret kan virkeliggøres er de nødt til at lave bygningsændringer og moderniseringer. Klosteret beder om, at vi siger ja til et forprojekt, som kan cementere, at det er her, det foregår, sagde Morten Ulrik Jørgensen (Nytgribskov), formand for udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi.

Og flere politikere var klar med lovord og store forhåbninger til besøgscenteret.

- For os, der har været med omkring Nationalparken i mange år, er det virkelig en milepæl med den her forundersøgelse. Det er både et scoop for nationalparken og for Gribskov Kommune i særdeleshed. Vi skal være glade for, vi kan være med til at anbefale det, sagde Pia Foght (S).

Venstres Kim Valentin gav udtryk for, at besøgscenteret kan tiltrække flere besøgende i Gribskov, som forhåbentlig også vil blive i længere tid.

- Det er ingen hemmelighed, at det er noget, som vi i Venstre gerne ser bliver en succes. Vi har også oprindeligt sagt i Venstre, at vi gerne ville udvide med et lokalt projekt, hvor vi får inddraget både unge og ældre. Hvordan gør vi nationalparken til en succes? Indtil videre er det noget, man har inddraget især politikere i, men det arbejde, der ligger foran os, er at inddrage helt almindelige mennesker, så de bliver stolte af parken. Det starter med det her skridt. At vi får besøgscenteret til at virke som en magnet for alle, der kommer til københavnsområdet, så de vil være heroppe i lidt længere tid, sagde Kim Valentin (V).

Borgmester Anders Gerner Frost rundede af med at nævne, at det er vigtigt med den politiske opbakning.

- Der er ingen tvivl om, at vi er heldige, vi har den her perle liggende i form af Esrum Kloster, og at klosteret så også bakker op om nationalparken. Det er ikke en selvfølge. Så det er vigtigt, at vi som politikere også bakker op om det arbejde, de er i gang med, sagde han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede