26. oktober 2021
En middag udviklede sig uheldigt, da det endte med at Natasha Stenbo Enetoft fik blottet sine bryster og forograferet. Foto: Allan Nørregaard.
En middag udviklede sig uheldigt, da det endte med at Natasha Stenbo Enetoft fik blottet sine bryster og forograferet. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker krænket: Bryster blottet og fotograferet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker krænket: Bryster blottet og fotograferet
Opdateret 18. november 2020 kl. 11:55
Gribskov - 18. november 2020 kl. 11:53
Af Jeppe Helkov

En middag som afslutning på et byrådsseminar i august 2018 fik en ubehagelig afslutning for Natasha Stenbo Enetoft, der på det tidspunkt var forholdsvis nyvalgt politiker for Venstre i Gribskov. Da hun og byråds- kollegaen Trine Egetved (K) skulle fotograferes sammen, blev der hevet ned i hendes kjole, så hendes bryster var synlige, hvorefter Jesper Behrensdorff, der på dette tidspunkt ligeledes var konservativ, tog et billede. Han viste senere på aftenen billedet til et andet byrådsmedlem, viceborgmester Bo Jul Nielsen.

arrow Læs også: Efter seksuel krænkelse i byrådet: 'Vi er nødt til at tage debatten"

- Jeg var menigt byrådsmedlem af børneudvalget. Jeg var nyvalgt og var rigtig glad. Det hele gik bare så godt. Men pludselig handlede det ikke om min politik, men om mine bryster, og hvem, der havde gjort hvad, siger Natasha Stenbo Enetoft.

Flere deltagere ved middagen bakker op om hendes oplevelse ved middagen, og sammen med to byrådskolleger går hun til borgmester Anders Gerner Frost (NG) og kommunaldirektøren. Her får hun at vide, at man ikke kan gøre noget rent juridisk. Der bliver i stedet holdt et møde, hvor Jesper Behrensdorff giver en undskyldning og understreger, at det krænkende billede er blevet slettet.

Natasha Stenbo Enetoft står ikke alene med sin oplevelse. En ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL) viser, at hvert femte kvindelige byrådsmedlem har oplevet seksuelt krænkende adfærd.

I dag afviser Jesper Behrensdorff, at han tog billedet bevidst. Han nægter også at have vist billedet til andre med overlæg. Trine Egetved, der bliver beskyldt for at hive ned i kjolen, har ingen kommentarer, da hun betragter sagen som lukket.

arrow Piger får pris for at kæmpe for biblioteket
19. november 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 16:42
arrow Politikers bryster blottet og fotograferet: Ulovligt, siger eksperter
18. november 2020 kl. 07:01 Opdateret: kl. 16:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?