16. oktober 2019
Den intensive undersøgelse med hunde og spader gav resultat. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Den intensive undersøgelse med hunde og spader gav resultat. Foto: Karl Erik Frederiksen
Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet tavs om drabsmetode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet tavs om drabsmetode
Gribskov - 30. oktober 2018 kl. 03:45
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikommissær Henrik Gunst, der leder efterforskningen i sagen om den forsvundne 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød, er sikker på, at den efterlyste person er dræbt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Dræbt mand nåede at blive sigtet for narkokørsel

Den efterlystes lig blev søndag fundet på en gård på Løgelandsvej i Helsinge, som gennem knap to uger har været centrum for en omfattende undersøgelse af politifolk med hunde.

Henrik Gunst ønsker ikke at oplyse, hvor på gården han blev fundet, eller i hvilken tilstand liget er - eller hvad politiet formoder, der er dødsårsag.

- Han blev fundet under omstændigheder, som gør, at vi ikke er tvivl om, at der ligger en forbrydelse bag. De nærmere omstændigheder får vi måske at vide om et døgn, når der har været obduktion, siger Henrik Gunst til Frederiksborg Amts Avis.

Løgelandsvej fører fra Helsingørvej ind i skoven Valby Hegn, som ligger få hundrede meter fra gården. Det er ikke kun på gården og dens jord, at politiet har gennemført undersøgelser. Politifolk med hunde har også foretaget undersøgelser flere steder i Valby Hegn.

Politiet anholdt onsdag den 17. oktober en 49-årig mand, som dagen efter blev varetægtsfængslet i 14-dage sigtet for at have dræbt Lars Halvor Hermansen og for at have opbevaret mellem fire og seks kilo amfetamin med henblik på overdragelse til et større antal mennesker.

- Vi har koncentreret eftersøgningen om den gård, hvor den 49-årige havde tilholdsted. Vi har fundet flere ting af betydning for efterforskningen, blandt andet noget, som vi er overbevist om er amfetamin. Vi venter dog på analyseresultatet, inden vi kan sige det med sikkerhed. Vi har ikke fundet noget, der ændrer på sigtelsen mod den 49-årige. Da han blev fængslet, blev han sigtet for drab og for opbevaring af narkotika, og det vil han også være, når retten på torsdag skal tage stilling til, om fængslingen skal forlænges, siger Henrik Gunst.

Da den 49-årige blev fremstillet i grundlovsforhør, nægtede han sig skyldig i sigtelserne for drab og overtrædelse af narkotikalovgivningen.

Politikommissæren siger nu, at der ved undersøgelserne ikke er fundet skydevåben eller andre effekter, som kan medføre en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

Han oplyser endvidere, at der fra offentligheden er kommet mange henvendelser i sagen, og at disse henvendelser har bidraget til sagens fremdrift.

Nordsjællands Politi udsendte i går en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at undersøgelserne fortsætter for at få fastlagt det præcise hændelsesforløb.

arrow 52-årig dræbt af skud
30. oktober 2018 kl. 18:59 Opdateret: kl. 19:01
arrow Politi finder lig i sag om efterlyst 52-årig mand
29. oktober 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 20:02

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede