25. oktober 2020
Sådan så det ud, da arbejdstilsynet og Nordsjælland Politis udlændingekontrol slog til på en byggegplads i Helsinge. Foto: Jeppe Helkov
gallery icon

Se billedserie

Sådan så det ud, da arbejdstilsynet og Nordsjælland Politis udlændingekontrol slog til på en byggegplads i Helsinge. Foto: Jeppe Helkov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet slog til mod byggeplads: Nu svarer entreprenøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet slog til mod byggeplads: Nu svarer entreprenøren
Gribskov - 28. september 2020 kl. 10:25
Af Jeppe Helkov og Claus Johansen

Byggerierne skyder i øjeblikket op i Helsinge. Men det er tilsyneladende ikke alle steder, der er helt styr på arbejdsforholdene.

I hvert fald slog arbejdstilsynet og Nordsjællands Politis udlændingekontrol torsdag morgen til mod en byggeplads på hjørnet af Nytorv og Gadekærvej.

Omkring klokken 08.40 rykkede de talstærkt ind mod byggepladsen, hvor der i øjeblikket bliver opført 21 lejeboliger.

Indsatsstyrken fik hurtigt identificeret tre mænd, der blev hevet til side. Her blev de blandt andet affotograferet, ligesom den ene mands bil blev grundigt ransaget. Manden blev også selv kropsvisiteret.

Efterfølgende blev alle tre mænd hevet med af politiet.

Frederiksborg Amts Avis har talt med Arbejdstilsynet, der bekræfter, at man torsdag lavede en fælles myndighedsindsats mod social dumping.

Dokumentfalsk?

Bygherren på byggeriet i Helsinge er Estate Invest i Frederiksværk. Her understreger direktør Peter Nielsen, at firmaet ikke har noget med de ansatte at gøre, og at opgaven udføres af hovedentreprenøren HBB.

I HBB siger direktør Brian Bjørnskov, at selskabet er kede af situationen, og at sagen er videregivet til en advokat, fordi HBB's underentreprenør muligvis har begået dokumentfalsk:

- Underentreprenøren har fremsendt tiltrædelsesoverenskomst samt lønsedler på medarbejderne fra tidligere periode, i og med der endnu ikke ligger lønsedler for den korte periode, de har været på pladsen. Vi er derfor overraskede over sagens udvikling og har videregivet sagen til vores advokat med mistanke om muligt dokumentfalsk, siger Brian Bjørnskov.

Han tilføjer, at selskabet nu vil gennemgå forløbet:

- Vi er naturligvis kede af situationen, men mener vi har ageret forsvarligt. Vi vil dog i starten af næste uge gennemgå forløbet og se, hvad vi skal lære af episoden og være bedre til i vores regi, siger Brian Bjørnskov.

De tre østeuropæere var hyret af HBB's underentreprenør og har kun arbejdet på byggepladsen siden 16. september, hvor de skulle hjælpe med at opbygge en skalmur sammen med HBB's egne medarbejdere.

Varetægtsfængslet

Nordsjællands Politi bekræfter, at tre østeuropæiske mænd blev anholdt i aktionen.

- Som led i en koordineret aktion med arbejdstilsynet mod social dumping besøgte Nordsjællands Politis udlændingekontrol en byggeplads på Østergade. Her blev tre udenlandske statsborgere, tre mænd på 25, 37 og 48 år, anholdt og sigtet for ulovligt arbejde, siger den presseansvarlige hos Nordsjællands Politi.

De tre mænd blev klokken 10 fredag fremsat i grundlovsforhør ved retten i Helsingør, og her faldt straffen prompte.

- De har modtaget et bødeforlæg og er blevet varetægtsfængslet, indtil udvisning kan ske, siger anklager hos Nordsjællands Politi Kenneth Siljat.

I Nordsjælland blev fem virksomheder kontrolleret af Skat. I fire tilfælde skal der nu følges op for at se, om der er levet op til de gældende regler, oplyser Skat.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?