16. juni 2021
 Charlotte Asperud.
Charlotte Asperud.
Foto: Nordsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet med uhyggelig lydfil: Beder om hjælp til at klarlægge dræbt kvindes færden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet med uhyggelig lydfil: Beder om hjælp til at klarlægge dræbt kvindes færden
Gribskov - 07. maj 2019 kl. 11:41
Af Christina Ledertoug

Nordsjællands Politi beder borgerne om hjælp til at klarlægge den dræbte Charlotte Asperuds færden i tiden op til, at hun blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje og senere afgik ved døden.

arrow Læs også: Regeringen er klar på navnebeskyttelse

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse, hvor de også offentliggør billede og lydfil i håb om at få flere henvendelser i drabssag fra Tisvildeleje.

Det dødelige overfald på den 58-årige kvinde skete natten til tirsdag den 30. april 2019 omkring 02.45 i hendes hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje. Her brød en ukendt gerningsmand ind af et vindue og overfaldt Charlotte Asperud, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete.

Nordsjællands Politi undersøger stadig flere mulige motiver til overfaldet, og som en del af efterforskningen forsøger man at fastlægge Charlotte Asperuds færden i ugen op til overfaldet.

Derfor har Nordsjællands Politi nu besluttet at offentliggøre navn og billede af Charlotte Asperud samt en lydfil fra overfaldet, hvor gerningsmandens stemme høres.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, politikommissær i Nordsjællands Politi og fortsætter:

- Vi håber også, at der er nogen, som kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være. En analyse af gerningsmandens stemme viser, at der er tale om en voksen mand, som taler med en dialekt, der typisk tales i Københavnsområdet og Nordsjælland.

Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital og havde endvidere vagter i Sundhedshuset i Helsingør samt på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Charlotte Asperud er i månederne op til drabet på sin bopæl set i selskab med en skaldet mand med briller. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra.

Nordsjællands Politi vil også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt eller noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede samt fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt.

arrow Efter brutalt lægedrab: Minister afviser lovændring
07. april 2021 kl. 00:04 Opdateret: kl. 16:03
arrow Lægedrab: Ny retssag på vej
08. marts 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 16:27
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?