19. september 2021
Attendo slipper for nogle udgifter, når dets ansatte kan nøjes med at køre ud som hjemmehjælpere. Foto: Karl Erik Frederiksen
Attendo slipper for nogle udgifter, når dets ansatte kan nøjes med at køre ud som hjemmehjælpere. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejefirma scorer på at blive fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejefirma scorer på at blive fyret
Opdateret 22. februar 2018 kl. 12:41
Gribskov - 22. februar 2018 kl. 11:23
Af Karl Erik Frederiksen

Plejeselskabet Attendo vil få en meget bedre økonomi, når det frigøres fra at skulle levere hjemmesygepleje til bortgere i Gribskov Kommune.

arrow Læs også: Afgørelse: Plejefirma fejlede før 91-årig døde

Det siger Martin Marburger, der er direktør i det private plejefirma BM-Pleje. Dette firma leverede frem til juni 2016 hjemmesygepleje til de borgere, som valgte dette firma frem for Attendo.

BM-plejen var blevet godkendt til opgaven, men når det sendte opkrævninger til kommunen for det udførte arbejde skulle det følge taksterne i kontrakten med Attendo, som havde vundet opgaven ved licitationen to år tidligere. Den gang skulle de firmaer, der afgav tilbud, være godkendt til både at udføre hjemmesygepleje og hjemmepleje (hjemmehjælp).

90 borgere valgte at få hjemmesygeplejen fra BM-pleje, men firmaet opgav, fordi taksterne var for lave. Den laveste takst lå på omkring 30 kroner, og det måtte BM-Pleje opgive at udføre arbejdet for.

- Vi er slet ikke blevet spurgt, om vi kunne tænke os at levere hjemmesygepleje igen. Det betyder heller ikke noget,m for vores holdning er den samme. Hvis taksterne fortsat skal ligge på det niveau, som blev aftalt med Attendo, så har det heller ikke vores interesse, siger Martin Marburger.

- Når aftalen mellem Attendo og Gribskov Kommune vedrørende hjemmesygepleje opsiges, vil Attendo få en meget bedre økonomi og forretning. Nu slipper firmaet for at skulle levere omkostningskrævende hjemmesygepleje til de lave takster, som det selv var med til at fastsætte. Nu kan det nøjes med at levere hjemmepleje på samme niveau som det, vi tilbyder, siger Martin Marburger.

arrow Ældreråd har peget på fejl i ældrepleje i halvandet år
19. juli 2017 kl. 03:10 Opdateret: kl. 15:48
arrow Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen
14. oktober 2017 kl. 01:01 Opdateret: kl. 01:01
Synes du, at kommunen er der for dig?