22. juni 2021
Hvis et badehotel på Dronningmølle campingplads bliver en realitet, kan det blive med omkring 30 værelser, fitness og welness-område. Illustration: Opstartsredegørelse
Hvis et badehotel på Dronningmølle campingplads bliver en realitet, kan det blive med omkring 30 værelser, fitness og welness-område. Illustration: Opstartsredegørelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planer om badehotel: Beslutning om miljøvurdering vækker undren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Planer om badehotel: Beslutning om miljøvurdering vækker undren
Gribskov - 16. maj 2021 kl. 21:10
Af Anna Hjortsø

I øjeblikket er et forslag til en ny lokalplan for området ved Dronningmølle campingplads i høring, som vil muliggøre, at ejeren af campingpladsen kan etablere et badehotel.

arrow Læs også: Vil bygge badehotel i Dronningmølle

I Dronningmølle Borgerforening er der både nogle, der er for og imod et badehotel ved campingpladsen, fortæller formand Henny Green.

- Vi kan ikke som forening tage stilling til, om badehotellet er godt eller dårligt, men vi kan tage stilling til de procedurer, der er i spil, hvad vi mangler og ikke får en forklaring på, siger hun.

I foreningen forstår de ikke, hvorfor kommunens administration har vurderet, at det ikke er nødvendigt at foretage en miljøvurdering i forbindelse med forslaget til en lokalplan.

- Det er svært at få øje på, hvad grunden er til, at det ikke er nødvendigt i det her tilfælde at lave en miljøvurdering, som man altid laver, siger Henny Green, der fortæller, det vil fremgå af foreningens høringssvar til kommunen.

Men ifølge Søren Korsholm, centerchef for byudvikling og ejendomme i Gribskov Kommune er det meget sjældent, at der bliver lavet en miljøvurdering.

- Vi screener for, om der skal laves en miljøvurdering, og i screeningen forholder vi os til påvirkningen. En egentlig miljøvurdering laver man for større planer, og påvirkningen af naturen skal egentlig være ret voldsom. En miljøvurdering er en tung og omfattende proces. Det forekommer meget sjældent - især i vores kommune med de størrelse projekter, vi har, siger centerchefen, der oplyser, at man kan klage over kommunens afgørelse om miljøvurderingen.

- Men der er en sikker praksis på, hvornår man skal og ikke skal foretage en miljøvurdering, som vi som administration følger.

Tæt på naturfredning

Badehotellet er planlagt til at ligge tæt op ad Ruslandsfredningen - lyngområdet hvor Tegners museum ligger. Lyngområdet er også et Natura2000-område, hvilket havet ud for Dronningmølle også er defineret som.

Men selve matriklen, som badehotellet skal ligge på, er altså ikke en del af hverken fredningen eller et område, der er udpeget for at beskytte bestemte arter eller naturtyper.

Søren Korsholm, hotellet vil komme til at ligge tæt på de her områder, så bør man ikke lave en miljøvurdering?

- Der er i forvejen bebygget på alle sider af området: Der er en stor vej nord for, et stort bygningskompleks vest for og et campingcenter med svimmingpool osv. øst for og masser af campingvogne syd for.

I forslaget til en ny lokalplan skriver administrationen, at der er tale om en begrænset planændring af et område, der allerede er lokalplanlagt. Der står også, at planerne ikke vurderes at påvirke Natura2000-områderne negativt, og at de ikke giver anledning til en væsentlig påvirkning af dyre- og plantelivet. Her fremgår det også, at der ikke forekommer beskyttede arter på eller tæt ved campingpladsen.

Placeringen betyder dog, at badehotellet skal tilpasse sig landskabet og omgivelserne.

Hotellet må derfor ikke overstige 12,5 meter, taget skal være fladt, grønt og med græs, stenurter eller lignende planter, og ydermure skal beklædes med træ, fremgår det af forslaget, hvor det også fremgår, at kommunen mener, at hotellet har en væsentlig samfundsmæssig værdi, fordi det kan tiltrække turister til området.

Høringsperioden

Udover miljøvurderingen er borgerforeningen i Dronningmølle også utilfreds med, at høringsperioden varer fire uger.

- Vi er kede af, at høringsperioden ikke er otte uger, som den plejer at være, men sat ned til fire uger. Det, synes vi, er ærgerligt, for corona-situationen gør det svært for os at mødes og sætte os ned sammen, siger Henny Green.

- Det her er en ret betydelig ting, så hvorfor ikke otte uger? Lad os lige trække vejret og få lavet et borgermøde, så man får talt om, hvad der er dårligt og godt, og hvad der kunne ændres, så det kunne blive noget, der vandt en større forståelse.

Fra centerchef Søren Korsholm lyder det, at fire uger er den normale høringsperiode efter den nyeste planlov.

- Hvis der er noget principielt i forslaget, eller et område skifter anvendelse eller grundlæggende karakter, så arbejder vi med otte ugers høringsperiode. Men det er der ikke tale om her, hvor der er en ramme, som byggeriet sagtens finde sted inden for, siger han.

- Planerne for etableringen af et badehotel har været kendt længe, og perioden følger den normale høringslængde.

Borgermøde

I det tidlige efterår var borgerforeningen godt i gang med at arrangere et borgermøde i Dronningmøllehuset, hvor også bygherren skulle deltage, men det kunne ikke afholdes, da der blev indført corona-restriktioner.

- Hvis vi forlængede otte uger, og gav det en smule mere tid - og alt gik den rigtige vej - kunne der være mulighed for, at vi kunne holde det borgermøde, nu hvor vi nærmer os at åbne op igen. Vi mangler tid, og at der bliver holdt et borgermøde. Vi må strække os lidt længere på grund af corona-situationen.

- Der er ikke noget, der har forhindret nogen i at være aktive på sagen eller i dialog med hinanden, siger Søren Korsholm.

- Corona kan gøre, at det har et andet format - at det ikke er et fysisk møde eller det foregår uden for. Men der er masser af digitale platforme og telefonen, hvor man kan drøfte tingene.

- Nu kommer borgerforeningen med deres høringsbemærkninger, og så kigger vi på det og tager en beslutning ud fra høringssvarene.

Forslaget til en ny lokalplan er i høring indtil den 20. maj, og man kan sende sit høringssvar til mailen: plan@gribskov.dk.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?