25. september 2020
Den første vandring på ruten i Kongernes Nordsjælland i 2015. Vandringerne er blevet en meget stor succes. Foto: Kenn Thomsen
Den første vandring på ruten i Kongernes Nordsjælland i 2015. Vandringerne er blevet en meget stor succes. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilgrimsruten Tisvildevejen udsolgt på rekordtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilgrimsruten Tisvildevejen udsolgt på rekordtid
Gribskov - 08. januar 2018 kl. 08:41
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Pilgrimsruten Tisvildevejen" er i år blevet udsolgt på rekordtid. Det skriver Frederiksborg Amts Avis-

arrow Læs også: Pilgrimsrute fejrede fødselsdag

- Det tog bare to dage på facebook at sælge årets vandring.

Det fortæller Peter Funder, der er formand for foreningen KulturNaturNordsjælland. Foreningen er dannet for at udvikle den nye permanente vandrerute og støtte sommervandringerne.

Der er 33 pladser på sommervandringen og mange er nu skrevet på venteliste. Ruten har over 800 følgere på FaceBook. Også det er et tal, der er eksploderet.

Som vandrer på Pilgrimsruten Tisvildevejen bliver man budt ind bag kulisserne i Nordsjællandske landsbyer og møder mennesker, som lever her, kulturhistorien og naturen omkring dem.

Støtte

Det er meningen, at det net, som Tisvildevejen har skabt gennem de sommerlige vandringer, nu skal blive til faste ruter. Sommervandringerne er selvfinansierende, men en fast rute, som alle kan gå, kræver trykning af kort, ruter, skilte, bænke med mere. Hertil mangler der finansiering.

- Hvis vi skal gøre det til folkeligt eje, kræver det, at vi får noget økonomi, siger Peter Funder.

- Camønoen fik et tilskud i nærheden af de 12 mio. Og uden at nedgøre det, har vi som Kongernes Nordsjælland bestemt lige så meget at byde på.

Camønoen blev lavet i 2016 og går, som navnet antyder, blandt andet over Møn. De første tre måneder efter åbningen kunne der tælles 9000 vandrere og en øget omsætning på 12 mio kr., så succesen var til at tage og føle på. Det er den succes, som Tisvildevejen gerne vil gentage.

Foreningen bag Tisvildelevejen er i gang med at søge fonde, men løber ofte panden mod en mur.

- Der er fonde, som gerne vil bidrage, og der er givet tilsagn om støtte fra LAG i Halsnæs og Gribskov, men bidragene forudsætter at Gribskov Kommune påtager sig sin del af finansieringen, siger Peter Funder.

- Vi får ofte den besked, at fonde ikke kan dække helt oplagte udgifter som skilte og bænke, uden at kommunen er medfinansierende. Så det er nu Gribskov Kommunes velvillighed, vi håber på.

Der er kortlagt vandreruter ad allerede eksisterende veje og stier. Ruterne er gennemprøvet. Mere end 50 særligt interessante steder er beskrevet med henblik på formidling til vandrere på egen hånd.

Sommervandringen 2018 er i år i dagene 6. - 10. juli med start fra Esrum Kloster og afslutning i Tisvildeleje. Undervejs besøger vandrerne en række kultur- og naturhistoriske seværdigheder og møder lokale ildsjæle, private erhvervsdrivende og fagfolk fra kommunen og andre offentlige virksomheder. mikk

arrow Pilgrimsruten er omlagt
01. august 2018 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow Så åbnede pilgrimsrute
04. juni 2018 kl. 04:36 Opdateret: kl. 16:07
arrow Tisvildevejen bliver sunget ind
19. maj 2018 kl. 07:03 Opdateret: kl. 14:41
Har debatten om sexisme taget overhånd?