23. november 2017
Drengen var seks år, da han flyttede ind i et hus på Nygade i Helsinge, hvor hans mor arbejdede som prostitueret. Efter tvangsfjernelsen lå hans bamse fortsat i haven. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Drengen var seks år, da han flyttede ind i et hus på Nygade i Helsinge, hvor hans mor arbejdede som prostitueret. Efter tvangsfjernelsen lå hans bamse fortsat i haven. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otteårig dreng fra bordellet levede i frygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otteårig dreng fra bordellet levede i frygt
Opdateret 19. maj 2017 kl. 12:54
Gribskov - 19. maj 2017 kl. 11:48
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskov Kommunes socialforvaltning havde sagen om en nu otteårig dreng på højeste bekymringsniveau, da den via en anonym anmeldelse fik kendskab til, at drengen blev tvunget til at leve under ydmygende former på noget, som bedst kan beskrives som et bordel, skriver Frederiksborg Amts Avis efter et retsmøde i retten i Helsingør.

arrow Læs også: Kvinder dømt for mishandling af lille dreng på bordel

Bordellet var indrettet i et hus i Nygade i Helsinge, som var lejet af en 46-årig thailandsk kvinde og hendes 10 år yngre kæreste, som ligeledes bærer et kvindenavn.

I dette hus boede også flere andre personer, herunder kvinder, som tilbød seksuelle ydelser enten i huset eller hjemme hos kunderne. Blandt dem var fra april 2015 til 16. september 2016 en thailandsk kvinde, som på internettet blev markedsført som prostitueret under navne som Lady Gigi, Luzy eller Sophia, samt hendes søn, der ved indflytningen var seks år.

Nu er de to, der lejede huset, tiltalt for blandt andet menneskehandel, rufferi, vold, trusler over for den thailandske mor - samt »kvalificeret vold og mishandling«, ulovlig tvang, blufærdighedskrænkelse og trusler over for barnet.

Levede som slave
I de tidligere retsmøder ved retten i Helsingør har anklagemyndigheden forsøgt at bevise, at den thailandske mor levede som slave for de to tiltalte.

Senest har dommeren Jørn Andersen og de to domsmænd hørt mere om barnets situation - før og efter, at drengen med politiets hjælp blev tvangsfjernet af Gribskov Kommune. Det sker den 28. juli sidste år.

Tvangsfjernelsen skete næsten tre måneder efter, at skolelederen på drengens skole forgæves havde forsøgt at få kontakt med hans mor, noteres det i Frederiksborg Amts Avis. I anklageskriftet er nævnt, at drengen blandt andet blev holdt indespærret på et værelse og i et skur, samt at han blev tvunget til at gå med pigetøj og til at slikke dievorter og kønsorganer på en hund, mens det blev optaget på film. Drengens eget syn på disse hændelser får offentligheden aldrig kendskab til, for afspilningen af filmen og optagelser med politiets afhøringer af drengen samt de bemærkninger, som anklager og de to forsvarere kan være kommet med, er foregået bag lukkede døre.

Barnets tarv
Der var ingen dørlukning, da en socialrådgiver fra Gribskov Kommune skulle forklare om sagen.

Den alvorlige mistanke om, hvor galt det stod til i Nygade, fik hun og de andre i kommunen, da de på baggrund af den anonyme henvendelse skulle i kontakt med mor og barn, og at dette blev forhindret af de to tiltalte. Det lykkedes kun at komme ind, fordi politiet, der ligeledes samme dag havde fået en anonym anmeldelse, rykkede ud.

Socialrådgiveren kunne fortælle, at kommunens første snak med drengen fandt sted i et værelse, hvor der også lå sex-legetøj og udstyr til narkoindtagelse. Han tog det i øvrigt helt roligt, da han blev forklaret, at han nu skule bo på en institution.

Sagsbehandlerne havde også haft møder med moren, men de erfarede hurtigt, at hun ikke kunne tale frit. Hun og de andre ansatte erfarede også, at drengen efter tvangsfjernelsen blev sværere at komme i kontakt med. Det virkede som om, at drengen lod sig dirigere til, hvad han turde snakke om, sagde hun.

- Vores fokus er udelukkende barnets tarv.

- Vi oplever jo en dreng, som i begyndelsen er åben, men som gradvist lukker i. Vi er på det tidspunkt bekymrede for, at han skal føle sig for truet til ikke at fortælle sandheden, siger hun.

Påfaldende besøg
Tilsvarende udtalelser kommer fra en afdelingsleder fra det opholdssted, hvor drengen kom til at bo.

- I begyndelsen fik han jævnligt besøg. Når mor kom, var det altid sammen med de to andre (de tiltalte, red.), som han omtalte som sin moster og onkel. Det påfaldende ved disse besøg var, at moren var meget interesseret i at blive hos sit barn, men at de to andre hele tiden vil have hende med, og at hun finder sig i det. Det er også påfaldende, at hun ikke har sin egen telefon, så man kun kan komme i kontakt med hende gennem de to andre.

- Kort før hans fødselsdag lover hans mor at komme til fødselsdagen- og at tage mad og kager med til ham og alle de andre børn på institutionen. Men hun kommer aldrig. Der går fire uger, inden han igen hører fra sin mor, fortæller afdelingslederen.

I tidligere retsmøder er det blevet beskrevet, at i den lange periode, hvor drengen ikke har kontakt sin mor, bliver hun af de to tiltalte kørt rundt til flere destinationer i Jylland samt Midt- og Vestsjælland for at kunne tilfredsstille sexkunder.

Det hele slutter først den 16. september, da politiet i Aarhus i samarbejde med Nordsjællands Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi stopper to biler på Silkeborgvej i Aarhus. I den ene sidder de to tiltalte samt drengens mor. I den anden sidder nogle andre thailandske sexarbejdere.

Føler sig svigtet
- Få dage efter kommer drengens mor på besøg. Han virker først meget afvisende over for sin mor. Han føler sig svigtet, fordi hun ikke kom som lovet, og fordi hun ikke har givet lyd fra sig i så lang tid. De skal bruge tid på at genfinde hinanden. Efter et par besøg er de helt på bølgelængde, siger afdelingslederen.

- Hun fortæller ham blandt andet, at det er vigtigt, at han nu siger alt, hvad han ved, og at han ikke mere må lyve over for politiet. Hun siger også, at han nu godt må fortælle om alt det, han har set og oplevet i Nygade i Helsinge. I begyndelsen siger han, at det tør han ikke, fordi han har fået at vide, at der så kan ske familien noget. Hun må flere gange fortælle ham, at nu har hun fortalt alt til politiet, og at det bør han også gøre. Hun virker som en mor, der er meget interesseret i sit barn, og hun kommer fast og besøger ham tre gange om ugen. Nogle gange varer det et par timer, og andre gange overnatter hun hos ham, siger afdelingslederen.

Det sidste retsmøde skulle efter planen holdes i maj, men efter de seneste forsinkelser i sagen kan der tidligst ventes dom 9. juni, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Mor blev tvunget til at slå sit barn
31. maj 2017 kl. 03:34 Opdateret: kl. 12:30
arrow De tiltalte beskylder moren for at mishandle sit barn
17. marts 2017 kl. 10:40 Opdateret: kl. 11:35
arrow Prostitution, narko og mishandling af barn afsløret af anonym
03. marts 2017 kl. 13:24 Opdateret: kl. 17:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk