23. september 2021
På Rudoplh Tegners Museum og Statuepark kan man indtil oktober opleve en særudstilling med både foto-værker og en større installation. Pressefoto: Henrik Sylvest
På Rudoplh Tegners Museum og Statuepark kan man indtil oktober opleve en særudstilling med både foto-værker og en større installation. Pressefoto: Henrik Sylvest
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Tegner på en ny måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Tegner på en ny måde
Gribskov - 26. juli 2021 kl. 13:01

For tiden kan man opleve særudstillingen "Frigjort" på Rudolph Tegners Museum og Statuepark. De to kunstnere Balder Olrik og Erik Steffensens er gået sammen i udstillingen med en fælles fascination af Rudoph Tegner og hans museum i Dronningmølle.

De to kunstnere tager afsæt i en fortolkning og fornemmelse for Rudolph Tegner i både fotografiske værker og en større installation - som giver mulighed for at opleve Tegners værk "Frigjort" på en helt ny måde.

- Vi plejer at se Tegners skulpturer nedefra. Installationen giver en ny oplevelse af Tegners værker - oppefra. Det er en fornøjelse at komme lidt op på niveau for en kort stund, lyder det fra museumsdirektør Luise Gomard.

Tegners stemme

Det oprindelige værk af Tegner blev lavet i 1900, oplyser museet:

- Ved indgangen til det nye århundrede, som en slags selvterapeutisk kommentar. Installationen fører os fysisk gennem samme udvikling, som værket beskriver. Først ved stoppet ved den kaotiske kapitæl, hvor passion, følelser og virvar hersker, og dernæst op i øjenhøjde med den frigjorte kunstner, der sidder tronende i et nirvana og skuer udad... og indad.

Forfatter Sofie Jama bidrager desuden til udstillingen med en tekstfortolkning af værket "Frigjort".

- Sofie Jama personificerer i teksten en længselsfuld lidende 27-årig mandlig kunstner - hun er Rudolph Tegners stemme, skriver museet.

Udstillingen løber indtil 24. oktober. AH

Synes du, at kommunen er der for dig?