15. december 2018
Husene i Tisvilde Ø skal være lidt lavere i retning mod naboerne, end hidtil planlagt, fremgår det af nyt udspil til en kommune- og lokalplan.
gallery icon

Se billedserie

Husene i Tisvilde Ø skal være lidt lavere i retning mod naboerne, end hidtil planlagt, fremgår det af nyt udspil til en kommune- og lokalplan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øko-by bliver lavere efter protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øko-by bliver lavere efter protester
Gribskov - 11. januar 2018 kl. 10:51
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kritikken fra naboerne over et større byggeprojekt lige udenfor Vejby i retning mod Tisvilde, har nu fået Gribskov Kommune og bygherren til at lave nye planer for byggeriet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Planen var oprindeligt, at »Tisvilde Ø«, som er navnet på det nye øko-samfund, skulle består af 34 boliger i to etager. Det ville give et byggeri i cirka otte meters højde.

Naboerne var bekymrede for at miste deres udsigt, og indsigelserne har nu resulteret i, at planerne for området er ændret.

I den nye lokal- og kommuneplan fremgår det, at der i den østlige del af området, som er den del, der er tættest på naboerne, kun må bebygges i ét plan.

- Der er lavet ændringer i højden, særligt i det eksisterende boligområde op mod Vejby, siger Brian Lyck (DF), som sad for bordenden til det sidste møde i Plan- og Miljøudvalget, hvor sagen blev drøftet.

Brian Lyck er tilfreds med ændringerne og mener, at de imødekommer kritikken.

- Det var primært højden, der var indsigelser imod, siger han.

Udover højden har naboerne også kritiseret valget af farver til byggeriet. Det var nemlig planen, at der skulle i mørkt træ. Men også det er der blevet lyttet til, fortæller Brian Lyck.

- Der er ændringer i materialevalg og farvevalg, siger han.

I forslaget står derfor nu at »facader kun må udføres i mursten (blank og pudset)«.

Samtidig fremgår det også, at der kan bygges en kombination af rækkehuse, etageboliger og dobbelthuse.

Mens de nye planer nu skal gennem det politiske system, arbejder folkene bag projektet videre.

- Vi arbejder på fuldt tryk og vi oplever, at interessen for byggeriet er enorm stor. Der er mange, som gerne vil skrives op, siger Søren Toft-Nielsen, som har været med til at få finansieringen på plads.

- Vi har revideret tegningerne og er i en god dialog med kommunen. Vi ville selvfølgelig gerne være tre måneder længere fremme, men sådan nogle politiske processer kan tage lidt lang tid, siger Søren Toft-Nielsen.

Selvom indholdet i følge Brian Lyck er tilpasset de lokales ønsker, så valgte han alligevel af stemme imod projektet i udvalget. Alle andre stemte for.

- Vi er imod hele projektet, og det har vi været fra start af, siger han.

Det skyldes, at partiet slet ikke mener, at der skal være et byggeri det pågældende sted.

Anderledes ser Vejby Lokalråd på tingene. I et høringssvar til planerne bakker rådet forslagene op og skriver blandt andet, at de »synes, at lokalplanens mål er opfyldt i forhold til at sikre varieret udbud af boliger, som kan sikre aktuelle og fremtidige boligbehov.«

Forslaget skal nu genbehandles i et af de nye fagudvalg, inden det eventuelt kan forsætte til økonomiudvalget og i byrådet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk