19. september 2021
Tre steder i Gilleleje har kommunens forvaltning sammen med Danhostel vurderet mulighederne for at placere et vandrehjem. Foto: Oh-Barcelona.com / Flickr
Tre steder i Gilleleje har kommunens forvaltning sammen med Danhostel vurderet mulighederne for at placere et vandrehjem. Foto: Oh-Barcelona.com / Flickr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt vandrehjem kan binde turismen sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt vandrehjem kan binde turismen sammen
Gribskov - 04. december 2017 kl. 11:50
Af Jeppe Jul Garnak

Et nyt vandrehjem i Gilleleje kan skabe bedre sammenhæng for vandre- og cykelturismen og trække flere turister til.

Hvis planerne om et nyt vandrehjem i Gilleleje bliver til virkelighed, kan det komme turismen i det samlede Nordsjælland til gode.

Sådan lyder vurderingen fra VisitNordsjælland og Danhostel. Sidstnævnte har sammen med Gribskov Kommune vurderet mulighederne for et nyt vandrehjem i Gilleleje, og konklusionen er, at et nyt vandrehjem både kan bidrage lokalt men også til den samlede turisme i landsdelen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jo flere vandrehjem der er i Nordsjælland, jo mere bevidste bliver folk om, at man kan komme rundt og overnatte forskellige steder, siger direktør i Danhostel Ole Andersen.

Antallet af overnattende på vandrehjem i Nordsjælland er steget fra 77.645 i 2014 til 81.204 sidste år. Overnatningsformen matcher den type turisme, som Nordsjælland har gode muligheder for at brande sig på, lyder vurderingen fra VisitNordsjælland.

- Det passer godt ind i både, vandre-, pilgrims-, cykel- og lystfiskerturismen, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

Den gruppe turister, som efterspørger oplevelser i naturen, vil have glæde af at kunne rejse fra vandrehjem til vandrehjem på vej gennem Kongernes Nordsjælland, lyder vurderingen.

- Det vil trække endnu flere turister til, end der er i forvejen, siger Ole Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Synes du, at kommunen er der for dig?