18. januar 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt supershelter ved søens bred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt supershelter ved søens bred
Opdateret 23. maj 2019 kl. 10:47
Gribskov - 23. maj 2019 kl. 08:57
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

- Hvis man kender hinanden rigtig godt, kan der nok sove 30. Men ellers omkring 20.

Sådan lyder det fra Roland Carlfeld, Esrum Borgerforening. Sammen med formanden for borgerforeningen, Thea Andersen, er vi i skarpt trav på vej gennem den grønne skov mod Esrum Sø og et spritnyt bålshelter. I løvet kukker gøgen og bag os følger en af Naturstyrelsens biler - de eneste som må køre i skoven, med mindre man har særlig tilladelse.

Der er godt en halv kilometer til det nye store shelter, som er skudt op, hvor der før var en primitiv lejrplads til teltning.

I dag står shelteret med plads til tyve-30 sovende, indendørs bålsted med grill og udendørs ditto, diskret placeret lokum og den mest fantastiske udsigt til Esrum Sø. Når man vågner om morgenen kan man løbe de få meter og springe direkte ud i det klare badevand i søen.

- Jeg har været i i morges, hvor vandet var 15,6 grader, fortæller skovfoged Ole Andersen fra Naturstyrelsen, som er ankommet - og han henviser til, at fremtidige overnattende kan se temperaturer og badevand via en vejrstation, som er placeret i selve Esrum Sø. Denne kan man google, ligesom man kan booke sig direkte ind på overnatning i shelteret via udinaturen.dk.

Blå Plads
Det nye shelter er en meget imponerende konstruktion i lærketræ og med søjler af kerneeg. Det ligger højt med direkte udsigt til søen, hvorfra roklubber og fritidsfolk i kajak kan trække direkte op på sandbredden.

Det allersidste arbejde - næsten - er ved at afsluttes forud for indvielsen den 1. juni.

- Men vi skal nok have lidt flere træer ned - for eksempel det, der hænger ind over der, vurderer Ole Andersen og peger.

Der er ellers blevet tyndet godt ud og skabt en lysning, således at det også er forsvarligt at tænde et stort bål i det dertil indrettede bålsted.

Shelteret er blevet til i et tæt samarbejde mellem Naturstyrelsen, borgerforeningen og med Esrum Kloster, der har doneret en stor del af de godt 250.000, som opførelsen står i.

- Vi havde fået flere tilbud, også et, der lå 100.000 under den endelige pris, fortæller Thea Andersen.

Stedet, hvor shelteret er placeret, kaldes »Den blå plads«.

- Vi er stolte over og glade for shelteret. Der er talt om det længe. Stedet, hvor vi har valgt at lægge det, har faktisk været et sted, hvor folk i Esrum altid har mødtes for at tænde bål og andet, fortæller Thea Andersen.

- Det var så med tiden blevet til en primitiv lejrplads, som nu er blevet virkelig opgraderet.

Der er ingen skraldespande på stedet - og det har fået nogle kritikere op af stolen. Men det er et helt bevidst valg og noget, Naturstyrelsen har erfaringer med. Det er nemlig typisk natur- og friluftsmennesker som kommer, og de kender godt »reglerne«.

- Hvad man tager med ind, tager man med ud, siger Roland Carlfeld.

Der er officiel indvielse af stdet den 1. juni - og herefter er der åbent for overnatning.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?