14. oktober 2019
Foreningen »Cykling Uden Alder« har fået bevilget økonomisk støtte fra Gribskov Kommune. Her kan ældre medborgere, der ikke længere selv er i stand til at cykle, få sig nogle sociale oplevelser i naturen. Foto: Jens Erik Larsen
gallery icon

Se billedserie

Foreningen »Cykling Uden Alder« har fået bevilget økonomisk støtte fra Gribskov Kommune. Her kan ældre medborgere, der ikke længere selv er i stand til at cykle, få sig nogle sociale oplevelser i naturen. Foto: Jens Erik Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt cykelprojekt kan skabe livskvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt cykelprojekt kan skabe livskvalitet
Gribskov - 12. september 2018 kl. 04:32
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom alderen har sat en stopper for, at man kan cykle, skal det være muligt for plejehjemsbeboere at komme ud i den friske luft og få en oplevelse på en cykel. Det mener Gribskov Kommune, der derfor har bevilget støtte til »Cykling Uden Alder«, der i forvejen er etableret i halvdelen af landets kommuner og nu altså er kommet til Gribskov. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Formålet er at få ældre mennesker, der ikke selv kan cykle, ud igen og få noget vind i håret på de trehjulede cykler og blive en del af samfundet. Man sidder ikke på en bænk og kigger på dem, der cykler, man er selv med, forklarer frivilligkoordinator Pernille Dirchsen fra Gribskov Kommune om konceptet.

Gribskov Kommune har indtil videre indgået aftaler med de tre plejecentre Skovsminde, Bakkebo og Trongården, der ønsker at være en del af »Cykling Uden Alder«, og planen er, at det skal udbygges derfra.

Udvalget for forebyggelse og idræt bevilgede på sit møde mandag økonomisk støtte i form af et engangsbeløb til opstarten på 30.000 kroner, 12.000 kroner årlig i en treårig periode samt 103.000 kroner til indkøb af to af de specielle cykler.

- Vi har givet dem, alt det de har bedt om. Det har vi gjort, fordi det jo er et projekt, der understøtter alt det, vi gerne vil i vores kommune. Der er frivillige involveret. Der er samskabelse, motion, frisk luft og livskvalitet. Det er et super godt projekt, og vi glæder os til det for alvor kommer i gang, siger udvalgets formand Trine Egetved (K).

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 12. september.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede