26. juni 2019
Livrednignstjenesten håber på at tiltrække de allerbedste livreddere med deres »We want you plakater..
gallery icon

Se billedserie

Livrednignstjenesten håber på at tiltrække de allerbedste livreddere med deres »We want you plakater..
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye kystlivreddere søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye kystlivreddere søges
Gribskov - 17. januar 2019 kl. 08:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom der stadig er længe til, at bikini og strandshorts skal findes frem, skal man allerede nu til tasterne, hvis man vil være en del af livredderkorpset i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste til sommer. Ansøgningsfristen udløber 1. februar. Livredningstjenesten med cheflivredder John Mogensen i spidsen håber på mange kvalificerede ansøgere og har lavet to rekrutteringsplakater med en kvindelig og mandlig livredder og teksten »We want you.« Tjenesten får ellers ansøgninger nok - 200 sidste år.

- Det er derfor vi skriver, at vi vil have de bedste. De skal selvfølgelig kunne svømme, men også menneskeligt skal man kunne noget. Vi prøver at flytte redningen op på land, så vi får lavet meget mere forebyggende arbejde. Vi vil snakke med badegæsterne, inden der sker noget. Hvis vi så fejler på det punkt, skal livredderne selvfølgelig også kunne svømme. Vi får tit ansøgninger fra dygtige svømmere, men der er altså også bruge for andre egenskaber, siger John Mogensen.

De menneskelige egenskaber, John Mogensen efterlyser, er en evne til at komme i kontakt med folk, mens man samtidig skal kunne holde øje med vandet.

- Så man skal kunne multitaske og være en habil svømmer. Hvis man er en dygtig svømmer, er prøven let, ellers er den hård. Det er en international prøve, som vi holder i marts måned. Og hvis man er bekymret for, om man kan klare det, kan man ringe til mig, så skal jeg nok sende vedkommende ned i svømmehallen og fortælle, hvad man skal kunne. Vi vil gå langt for at få fat i de rigtige mennesker, men man kommer ikke i gennem uden at bestå prøven. Så det vil vi gerne hjælpe med, siger John Mogensen.

Man skal blandt andet kunne svømme hurtig crawl og dykke 25 meter lige bagefter. Desuden skal man kunne bjærge folk op fra vandet.

- Det dumper folk tit på, fordi de ikke har lært det, siger han.

Ikke holde sig tilbage
Indtil videre har tjenesten modtaget omkring 70 ansøgninger med 14 dage tilbage.

- De fleste søger de sidste par dage - og nogle først to minutter i midnat. Man skal ikke holde sig tilbage, selvom man ikke er konkurrencesvømmer, understreger cheflivredderen.

Man skal også helst være indstillet på at blive en del af et korps.

- Vi sorterer nogen fra inden prøven, men tager også rigtig mange til prøve. For når man er under fysisk pres og samtidig skal forholde sig til andre mennesker omkring sig, er man til verdens bedste jobsamtale. På den måde kan man se, hvordan folk opfører sig i forskellige situationer. Da det er en blanding af et korps og et job, er der meget socialt i det. Det er en del af jobbet, at man gider spille beachvolley eller fiske med harpun efter job. Der er lidt spejder over det. Man bliver ikke diskvalificeret, hvis man hellere vil hjem og se netflix, men man bliver nok træt af jobbet, mener John Mogensen.

Han opfordrer folk i alle aldre til at søge.

- De lidt ældre livreddere er ofte også mere menneskeligt kloge, siger han.

John Mogensen fortæller, at livredningstjenestens internationale livredderprøve kan bruges som adgang til at blive livredder i andre lande.

Så har man en drøm om at være livredder i eksempelvis Australien, er det lettere at komme videre, siger han.

Man sender en ansøgning via www.livredningstjenesten.dk. Livredderkorpset består af 75 livreddere og nogle frivillige.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede