15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vej i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vej i kommunen
Opdateret 02. december 2020 kl. 16:54
Gribskov - 02. december 2020 kl. 10:43

Debat

Udvalget Udvikling, By og Land (UBL) har på deres møde i november godkendt projektgrundlaget, tidsplanen og ikke mindst at lodsejernes ønsker til længdeprofil, jordfordeling og arealerhvervelse indarbejdes med størst muligt hensyn til de afgivne ønsker.

Det blev desuden besluttet, at sagen skal behandles i UBL endnu en gang. Her vil Socialdemokratiet særligt være opmærksom på, om der i projektet indarbejdes sænkning af vejen med en til halvanden meter på de tre højeste områder på forløbet. Særligt bakken efter afkørslen lige nord for Græsted skal lægges ned i bakken. Hvis ikke det sker, vil accelererende biler mm. være støjende for borgere i Græsted. Vejen vil kunne høres langt væk. Om halvanden meter på dette stykke er langt nok nede, og om man kan grave længere ned end halvanden meter ned på dette sted, kan jeg være i tvivl om. Sekundært kan der ud over de halvanden meters sænkning af vejen ned i bakken, laves jordvolde på begge sider af vejen som løsningen.

Med hensyn til en cykelsti eller ej, giver det mest mening at planlægge med, at der kan bygges en cykelsti på et senere tidspunkt. Det vil give et solidt og fuldendt vejbyggeri fra starten af. Når dette er sagt, vil Socialdemokratiet holde fast i den gamle byrådsbeslutning fra sidste valgperiode, hvor der tænkes i en cykelsti på Pårupvej; en såkaldt 2 minus 1 vej. Her vil borgere, der bor på Pårupvej kunne komme til og fra deres ejendom, og borgere i kommunen (samt turister) kan cykle under sikre forhold på denne vejstrækning. En cykelsti mellem banelegemet og vejen giver ikke rigtig nogen mening i 2020. Og slet ikke mening i forhold til trafiksikkerhed for skolebørn til og fra Græsted skole og Alme Skole.

I Socialdemokratiet er vi af den holdning, at det er godt, at vi nu er nået så langt med dette projekt, som vi er. Nu er det besluttet, at arbejdet skal sættes i gang. Nu skal der trækkes af på dette vigtige vejprojekt for kommunen.

Et projekt, der også er godt for vores infrastruktur for borgere og kommunens erhvervsliv. Og meget vigtigt! Godt for trafiksikkerheden mellem Græsted og Pårup/Gilleleje.

Stor tak til alle borgere i området for deres store engagement. I Socialdemokratiet ser vi frem til nu endelig at være så tæt på målstregen for, at vejbyggeriet kan gå i gang.

Byrådsmedlem
Allan Nielsen (S),
Næstformand i UBL

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?