18. november 2019
Solnedgangsbakken - er for tiden spærret af. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Solnedgangsbakken - er for tiden spærret af. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sikker og CO2-rigtig trappe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sikker og CO2-rigtig trappe
Gribskov - 05. juli 2019 kl. 15:10
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af Nordkystens populære udflugtsmål om sommeren, som samtidig er en af de mest krævende motionsbaner - er i øjeblikket ikke tilgængelig. Det er Solnedgangsbakken på Strandvejen i Tisvildeleje samt trappen, der med i alt 145 trin fører fra stranden og op til bakken, hvor der nu er moderne toilet samt - som navnet antyder - bænke, hvor publikum kan sidde og nyde solnedgangen. Stedet ligger 25 meter over havet - og har fin udsigt til blandt andet Sjællands Odde, Hesselø og Sverige

Trappen skulle have været genåbnet ved skoleferiens begyndelse, men vejr og vind og andet arbejde har forsinket processen, så der går et par dage endnu, inden det kan ske. Og når trapen igen bliver tilgængelig, vil den ikke længere være en krævende motionsbane, som også er indgået i ekstreme sportsløb.

- Trappen var i en elendig forfatning, og den var direkte farlig at bruge, fordi der var tale om en lang lige bane. Hvis et barn eller voksen skulle snuble på topen af trappen, kunne det få frygtelige følger. Nu kommer der undervejs to knæk med reposer med bænke, så man kan hvile sig lidt på vej op - eller bare sætte sig og nyde udsigten, siger kystmedarbejder Stine Kjær Petersen, afdelingen Biolog, Natur og Vand i Gribskov Kommune.

- Vi gar gjort meget for sikkerheden. På den gamle trappe var afstanden mellem trinene ikke den samme hele vejen op. Nu passer trinene til voksne menneskers almindelige skridt, siger Stine Kjær Pedersen.

Den ny trappe laves i overensstemmelse med Gribskov Kommunes klimapolitik. Hvor den gamle trappe var lavet i træ, der formentlig var trykimprægneret i udlandet, så laves den ny trappe af lokalt produceret lærketræ. Træerne er fældet i Gribskov. De er skåret op på Kagerup Savværk, og arbejdet udføres af lokale håndværkere.

Strandtrappen er ikke det eneste forskønnelses- og sikkerhedsprojekt, Gribskov Kommune har sat i gang inden sommeren. Ud for Kaprifolievej har kommunen nu fjernet en udtjent kystsikring, der var lavet af træstolper og jernbolte, som badegæster kunne rive sig på.

Stederne skal præsenterer sig pænt sammen med de nye skilte, som på kommunens kystgrunde nu byder publikum velkomne, og som fortæller lidt om området - samt hvad der er tilladt. Skiltene erstattet de gamle skilte, som kun omhandlede, hvad der er forbudt. Tilsvarende er alle offentlige strandtrapper og nedgange til stranden mellem Tisvilde og Heatherhill blevet forsynet med små skilte, med oplysninger om, hvor langt der er til næste strandtrappe.

- Klinten er flere steder over 20 meter høj på denne strækning, så man kan ikke bare lige komme op, fortæller Stine Kjær Petersen.

Hun oplyser samtidig, at borgere og feriegæster, der har forslag til nye gode tiltag langs kysten, er velkommen til at skrive til TMS@gribskov.dk og skrive Kyst i emnefeltet.

grafik køb billede