13. december 2017
Østergade 20 i Gilleleje er ikke længere borgmesterens forestrukne placering for det nye Oktober 43 Gillleleje Museum.
Østergade 20 i Gilleleje er ikke længere borgmesterens forestrukne placering for det nye Oktober 43 Gillleleje Museum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny placering i spil til kommende museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny placering i spil til kommende museum
Gribskov - 18. marts 2017 kl. 04:10
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste vil gerne have et museum til Gilleleje, men hvor det skal ligge, hvad det konkret skal indeholde og hvor stort, det skal være, er der delte meninger om. Sådan udlægger borgmester Kim Valentin de meldinger, som er kommet frem på et dialogmøde i Gillelejehallen med omkring 200 deltagere i tirsdags - samt de holdninger, som de nærmeste naboer til Østergade 20 har givet udtryk for på et møde med administration og politikere.

Som borgmesteren ser det, er det på grund af velargumenteret modstand ikke længere oplagt at placere museet på Østergade 20, som byrådet ellers har besluttet som en foreløbig placering.

- Byrådet har sagt, at vi tager udgangspunkt i Østergade, men personligt må jeg sige, at borgerinddragelsen ikke peger i retning af at det skal ligge der. Vi har fået gode argumenter for, at det ikke skal ligge der, blandt andet at der vil være væsentlige vanskeligheder i at bygge der, når alle ejendommene tæt op ad grunden er sandgrund. Vi kan ikke bygge, når der vil være risiko for, at naboerne ikke har huse bagefter, siger han.

Der er kommet mange forslag til alternative placeringer for museet, og de vil alle blive analyseret frem mod et nyt borgermøde den 4. maj, lover Kim Valentin.

- Der er blandt andet kommet forslag om at bygge ved stationen, gasværksgrunden, ved Gillelejehallen, på havnen og på parkeringspladsen ved havnen. Der er også kommet forslag om at opføre museet uden for byen - blandt andet midtvejs mellem Smidstrup og Gilleleje. Men det, der blev gentaget, var at opføre museet ved havnen. Jeg vil ikke udtale mig om, hvad jeg mener om mulighederne. Nu kigger vi på det hele og får en god drøftelse den 4. maj, siger han.

Parkering og trafik i forbindelse med museet er også et emne, som optager borgerne. Planen er at anlægge en parkeringsplads væk fra kernen af byen og lade de besøgende gå gennem byen til museet. Og selvom 30.000 gæster om året lyder af meget, vil det på daglig basis ikke være voldsomt, påpeger borgmesteren.

- Også trafik og parkering er spørgsmål, vi skal have løst. Det er vigtigt at få fortalt, at når vi taler om, at der skal 30.000 mennesker til museet årligt, så vil det, uanset hvor det ligger, dreje sig om måske tre-fire busser om dagen og fem-seks biler mere i timen. Det er ikke sådan, at hele byen vælter, siger Kim Valentin.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk