21. november 2017
Thorvald Stigsen - åbner dørene for publikum. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Thorvald Stigsen - åbner dørene for publikum. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kro blev kaldt det glade kukur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kro blev kaldt det glade kukur
Gribskov - 18. oktober 2017 kl. 12:51
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Renoveringsbudgettet var på to millioner kroner - men de er blevet brugt flere gange, siger Thorvald Stigsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han købte sidste år en af Nordkystens mest særprægede ejendomme midt på Hovedgaden i Tisvildeleje. På det tidspunkt hed stedet Tisvildeleje Caféen og så forfærdeligt og misligeholdt ud. Det ville sandsynligvis være blevet jævnet med jorden, hvis ikke lige Thorvald Stigsen syntes det kunne være interessant at bruge sin tid og noget af indtjeningen fra en givtig del af IT-branchen på at redde ejendommen. I respekt for husets byggestil kaldte han det store renoveringsprojekt for Det Glade Kukur, mens andre betegnede det som det glade vanvid at bruge så mange penge på istandsættelse og ombygning af noget, som dårligt selv kunne stå.

En lang og hektisk byggeperiode nærmer sig nu sin afslutning. Torsdag 19. oktober åbner stedet under navnet Tisvilde Kro.

- Det er dog kun for at bakke op om de andre arrangementer i byen den dag, og for at give alle interesserede en mulighed for at komme ind og se, hvad det er blevet til, siger Thorvald Stigsen.

Denne dag han inviteret tre kunstnere indenfor for at udstille og sælge nogle af deres værker. Dermed bliver ejendommen en del af det store arrangement »Efterår i Lejet«, som Tisvilde og Omegns Erhvervsforening har søsat.

- Den egentlige åbning af kroen som spisested m.v. vil først finde sted i marts næste år. På det tidspunkt vil der også være indgået aftale med en restauratør eller køkkenchef, der kan være med til at drive stedet. Ind til da vil ejendommen blive brugt til forskellige specialarrangementer, siger Thorvald Stigsen.

Navnet Tisvilde Kro bliver blot et ud af flere, som ejendommen har heddet gennem tiderne. Da den blev opført som sommerbolig i østrigsk alpestil, hed den Villa Gølpe. Da den blev drevet som pensionat, hed den Hos Amstrup. Blandt de navne, den ejendommen har haft som restauration og bodega, er Café Gytte, Skipperkroen og senest Tisvildeleje Café.

De tre kunstnere, der skal udstolle og sælge kunst i morgen er scenografen Mia Stensgaard der også bor i Hovedgaden i Tisvildeleje, billedhuggeren Gerda Thune Andersen, der bor i Tibirke, samt grafikeren og designeren Tine Kjølsen - institutleder på kunstakademiets afdeling for visuelt design. Mia Stensgaard udstiller blandt andet nogle af sine kostumetegninger, som hun har lavet til den kongelige opera samt teater- og balletforestillinger, skriver Frederiksborg Amts Avis, hvor der kan læses mere om den ny kro samt arrangementerne under Efterår i Lejet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk