19. april 2019
Niels Vinding styrer selv optagelserne, når der er musikere i studiet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Niels Vinding styrer selv optagelserne, når der er musikere i studiet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny intimscene åbner med brasiliansk musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny intimscene åbner med brasiliansk musik
Gribskov - 10. oktober 2018 kl. 13:37
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag 11. oktober åbner jazzpianisten Thomas Clausen og den brasilianske fløjtespiller Carlos Malta Nordkystens nye intimscene i en af Tisvildes ældste gårde, som nu er omdannet til kursussted og musikstudie samt refugium for kreative mennesker og heste, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Stedet er Stuebjerggård i Tisvilde, som musikeren Niels Vinding og hans kone, professor Ida Engholm faldt for, da de sidste år besluttede sig for at realisere drømmen om at skabe et fristed for musikere, forfattere, billedkunstnere og andre kreative mennesker.

- Vi havde først været rundt for at se på gårde og andre store ejendomme i andre egne af Nordsjælland. Vores udgangspunkt var, at stedt skulle lige cirka 30 minutter fra Rådhuspladsen. Men selv om vi fandt mange smukke steder, var de ikke egnede. De lå næsten alle tæt på larmende motorveje, industrivirksomheder o.l. - og der var langt til indkøbsmuligheder og offentlig transport. Her på Stuebjerggård har vi vores egen indgang til den smukke skov, Tisvilde Hegn, og vi bor i gå afstand til en togstation, en købmand, en biograf og flere restauranter. Kort sagt har vi en meget veludviklet infrastruktur - samtidig med, at her er fred og ro. Selv i uge 29 i sommer, hvor mange i Tisvilde og Tisvildeleje klagede over larmen fra musik og festglade mennesker, var her stille, siger Niels Vinding.

Han og konen overtog i januar i år Stuebjerggård efter tidligere ejendomsmægler Palle Lyshøj, som drev gården som en blanding af ridecenter og bed & breadfast for turister.

Drømmen
Siden overtagelsen har de nye ejere haft travlt med at få ombygget gården, som blev genopbygget efter en stor brand i 1989. Nu ligner den snart det, de længe havde drømt om.

I parrets drøm fylder hestene mindre end hos den tidligere ejer. På et tidspunkt var der plads til 35 opstaldede heste, som kunne blive rørt i skoven - eller på en af de udendørs ridebaner og i en stor ridehal. Nu er nogle af de mange hesteboks i de 900 kvadratmeter store længer ombygget til store komfortable værelser, som allerede er taget i brug som overnatningssted for kursister. I øjeblikket er kun to heste opstaldet, og hvis flere hesteejere melder sig, står der en halv snes bokse i en af længerne og venter på at blive taget i brug.

I alt er der i længerne nu 14 dobbeltværelser samt to store lejligheder, som kan bruges til overnatning, mens Niels Vinding og Ida Engholm selv bor i det store stuehus.

Kursusstedet har senest været udlejet til Institut For Menneskerettigheder samt til et par grupper shamaner. I den ene lejlighed bor i øjeblikket en forfatter, som er ved at færdiggøre en bog, mens der i den anden lejlighed bor to koreografer, der er ved at forberede en ny forestilling.

I lydstudiet var der tirsdag besøg af Morten Rolskov, som skulle haver lavet optagelser til sin kommen de cd »På kanten af kanten.« Inden da var det jazzpianisten Thomas Clausen, som lavede optagelser sammen med nogle brasilianske musikere.

Første koncert
Niels Vinding har selv siddet bag trommerne i et par af Thomas Clausens jazzgrupper. Det er derfor helt naturligt at samme Thomas Clausen er den første, som tager den lille koncertsal i brug ved en offentlig koncert. Den holdes i morgen torsdag 19:30, og her kan man høre Thomas Clausen sammen med den brasilianske fløjtespiller og saxofonist Carlos Malta. Koncerten er en af i alt 10, som de to musikere gennemfører i Danmark og Sverige her i oktober. Billetterne til in timkoncerten koster 150 kroner inklusiv et glas vin, vand, te eller kaffe. Tilmelding skal ske til nils@nilsvinding.dk.

Tidligere salgschef
Det er Niels Vinding, som står for den daglige drift af Stuebjerggård og musikstudiet, som har fået navnet Studio In The Woods, mens hustruen fortsat vil hellige sig jobbet som professor i design på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

I studiet sidder Niels Vinding selv bag pultene og styrer optagelserne. Det har han stor erfaring med - og hans viden om den tekniske side af god lydkvalitet har han senest udnyttet i sit job gennem 10 år som salgschef i mikrofonfirmaet DDA.

- Men nu har jeg kvittet jobbet, så jeg kan hellige mig driften af Stuebjerggård - og mit liv som musiker, siger han.

Det er først og fremmest i hans eget orkester Sinatra Syndicate, som han er ude og spille med et par gange hver måned. Ind i mellem er der også bud fra andre jazzgrupper, som har brug for en trommeslager - eller en komponist.

Ny koncertsal
En af de store opgaver for Niels Vinding lige nu er at finde ud af, hvad der skal ske med gårdens gamle ridehal. Den var ved at nedbrænde i juni, da en dykvandspumpe kortsluttede. Heldigvis nåede ægteparret og brandfolkene at redde halvdelen.

- Nu har vi lige holdt møde med Købstædernes Forsikring om muligheden for, at vi i stedet for at genopbygge hele brandtomten som ridehal, kun forsøger at redde den halvdel, der ikke brændte ned. Den ønsker vi så at bygge om til en stor koncert- og foredragssal. Det bliver næste etape, og vi håber, at det kan lykkes, siger Niels Vinding.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede