19. juni 2019
Carlos Malta med to gryntende vildsvin, som frembringer musik fra »hjerte til hjerte.« Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Carlos Malta med to gryntende vildsvin, som frembringer musik fra »hjerte til hjerte.« Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny intim musikscene klar til at åbne permanent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny intim musikscene klar til at åbne permanent
Opdateret 13. oktober 2018 kl. 10:12
Gribskov - 13. oktober 2018 kl. 09:09
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Thomas Clausen og Carlos Malta har givet 35 musikglade mennesker en forsmag på, hvad der er i vente, når Nordkystens nye musikstudie kan åbne officielt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det her er kun en forsmag på, hvad vi forventer at kunne tilbyde, siger trommeslageren og lydproduceren Nils Vinding, som torsdag aften bød velkommen til første intimkoncert i lydstudiet Studio In The Woods, som er indrettet på Stuebjerggård i Tisvilde.

Han og hustruen Ida Engholm overtog i januar gården, som de nu er i gang med at omdanne til et refugium og kursussted med plads til 15 overnattende gæster samt lydstudie, som samtidig kan benyttes til mindre koncerter.

35 mennesker havde taget imod invitationen til at opleve, hvad stedet kan bruges til. Flere mennesker var der ikke plads til i det velisolerede studie, hvor lyden indenfor opleves intenst - uden at noget af den forsvinder ud til naboer og skovens dyr. På denne aften sad den danske jazzpianist Thomas Clausen sad det store flygel, hvor han spillede sammen med den brasilianske fløjtespiller og saxofonist Carlos Malta. De to herrer er i øjeblikket på turne i Danmark og Sverige i anledning af præsentationen af cd'en Dreamland - den første af i alt seks planlagte udgivelser, hvor de spiller sammen som duo. De har tidligere været på turné i Danmark og udlandet i anledning af cd-udgivelser, men det har været med en kvartet.

Ved koncerten i Tisvilde fik man Carlos Malta at høre på et utal af fløjter og horn - samt på nogle gryntende vildsvin-dukker.

Hele koncerten blev optaget med studiets avancerede udstyr. Om det også kan resultere i en cd-udgivelse er endnu ikke afklaret, siger Nils Vinding.

- Nu skal jeg og musikerne have hørt optagelserne igennem. Hvad de kan bruges til må være næste skridt, siger han.

Ny lokalplan

Hvornår stedet kan åbne permanent for offentligheden afhænger af, hvornår der kan blive godkendt en ny lokalplan for gården. I den nuværende lokalplan er der godkendt i alt seks Bed&Breakfast-boliger samt aktiviteter i tilknytning til to ridebaner, en ridehal, rideskole samt opstaldning af heste. På et tidspunkt har der været opstaldet 35 heste, og banerne er også blevet benyttet af andre heste og ryttere.

Alle aktiviteterne omkring heste og ridning ønsker de nuværende ejere at drosle ned for i stedet at satse på musikken og andre kreative anvendelser af den gamle gård. Beslutningen om, at den ændrede anvendelse kræver en ny lokalplan, er truffet af Gribskov Byråds udvalg Udvikling, By og Land den 24. september. I følge udvalgets tidsplan skal forslaget til lokalplan sendes i høring i første kvartal 2019, så den har en chance for at blive vedtaget endeligt i foråret 2019.

- Det er lang tid at vente, men vi glæder os over, at vi tilsyneladende har opbakning til projektet for alle i lokalområdet. Vi har præsenteret planerne på en generalforsamling i Grundejerforeningen Stuebjerggård. Ved den lejlighed hørte vi kun positive kommentarer, siger Nils Vinding til Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede