21. september 2021
Onsdag var der lignende opkald til to Helsinge-borgere, men også til en 78-årig kvinde i Hillerød og en 70-årig i Stenløse. Foto: Thomas Olsen
Onsdag var der lignende opkald til to Helsinge-borgere, men også til en 78-årig kvinde i Hillerød og en 70-årig i Stenløse. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er den gal igen: Fupmager fortsat på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er den gal igen: Fupmager fortsat på spil
Gribskov - 23. juli 2021 kl. 13:15

Onsdag fik en 77-årig kvinde fra Helsinge franarret sig et beløb fra sin konto, og kort efter oplevede en 83-årig kvinde fra Helsinge et lignende forsøg.

arrow Læs også: Blev franarret penge: Politiet kommer nu med opfordring

Og nu er den gal igen. Ifølge politiets døgnrapport anmeldte en 68-årig kvinde, der bor i Helsinge, at hun torsdag klokken 16.37 modtog et opkald om, at hendes konto var blevet hacket. Opkaldet kom fra en mand, der udgav sig for at være ansat i en bank.

Ligesom de to andre Helsinge-borgere gjorde dagen før, fik hun besked på at lægge sine kreditkort og koder i en kuvert, som en bankansat ville hente på hendes adresse - hvilket hun gjorde.

En mand dukkede derpå op og tog kuverten med sig. Inden kvinden nåede at fatte mistanke, var der blevet hævet et beløb fra hendes konto.

Ifølge politiet beskrives manden som ca. 25 år, ca. 180 cm, almindelig af bygning, lys i huden, men solbrændt, og med kort sort hår. Han var iført sort trøje og sorte bukser og talte dansk.

Ring til virksomheden

Endnu engang lyder opfordringen fra politiet, at man ikke udleverer personlige oplysninger til personer, som man ikke kender.

- Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet, lyder rådet fra Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Politiet understreger desuden, at det er vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til virksomheden og altså ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser. AH

Synes du, at kommunen er der for dig?