23. november 2017
Per Skomars Hus ligger i den del af Gilleleje, hvor det gælder om at bevare fiskerbyens autentiske præg, mener plan- og miljøudvalget. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Per Skomars Hus ligger i den del af Gilleleje, hvor det gælder om at bevare fiskerbyens autentiske præg, mener plan- og miljøudvalget. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til nye butikker i havnemiljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til nye butikker i havnemiljøet
Gribskov - 20. marts 2017 kl. 12:44
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskov Kommunes plan- og miljøudvalget ser ingen grund til at dispensere fra den bevarende lokalplan i Gilleleje, når det gælder om at omdanne et gammelt beboelseshus på Havnevej i Gilleleje til erhvervsformål, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Grænsen mellem den del af havnemiljøet i Gilleleje, hvor Gribskov Kommune vil se positivt på etablering af nye butikker og caféer, og den del, hvor fiskerbyens autentiske præg skal bevares, går ved Restaurant Gilleleje Havn, Havnevej 14, mener formanden for Gribskov byråds plan- og miljøudvalg Jesper Behrensdorff (K).

Vest for denne adresse må man på trods af en bevarende lokalplan i visse situationer i dag kunne tolerere, at der sker byudvikling.

Den samme tolerance gælder ikke for husene øst for Restaurant Gilleleje Havn, mener han.

Den holdning har han fået fuld opbakning til på plan- og miljøudvalgets seneste møde. Her blev der med henvisning til den bevarende lokalplan for Gilleleje givet afslag på to forespørgsler om mulighederne for at anvende naboen til Restaurant Gilleleje Havn, Per Skomars Hus, Havnevej 16, til andet end beboelse.

Afslaget kommer, mens plan- og miljøudvalgets medlemmer kritiseres for på et tidligere møde at have givet tilladelse til etablering af en restaurant i nogle tidligere butikslokaler på adressen Havnevej 3, hvor der frem til 1989 var beboelse. Havnevej 16 er et gammelt byhus, som ikke har været beboet siden 2012 - og derfor i dag fremstår meget misligeholdt og delvist faldefærdigt. Huset er opført i 1777 med lerklinede vægge og stråtag. I følge BBR-registret er beboelsen på 48 kvadratmeter og selve grunden på 490 kvadratmeter.

Nye butikker
To investorer har uafhængigt af hinanden rette forespørgsler om anvendelsen af ejendommen. Den ene ønsker at omdanne huset - eller et nyopført hus med samme placering - til etablering af en oste- og vinbutik. Den anden ønsker at etablere en butik i hovedhuset - eller i et nyt hus opført samme sted - samt i baghaven at opføre et 200 kvadratmeter stort showroom til salg og udstilling af blandt byggematerialer til brug i bevaringsværdige huse.

I begge tilfælde ønskedes boligen nedlagt.

- Vi skal bevare Gillelejes autentiske præg alle de steder, hvor det er muligt og naturligt. Derfor kan vi ikke gå ind for at nedlægge boligen i netop dette hus. Det er muligt, at huset i dag er nedrivningsmodent, men jeg er sikker på, at der i denne opsvingsperiode en dag kommer en køber, der kan se en god mulighed i at få bolig netop dette sted, evt. i et nyt hus, der opføres i samme stil.

- Jeg synes også, at de to forespørgsler om anden anvendelse af ejendommen, gælder gode formål. Det er to aktiviteter og butikstyper, som vil passe fint ind i Gilleleje. Det er samtidig også aktiviteter, der kan anvises plads til andre steder i byen. I respekt for den bevarende lokalplan fastholder vi kravet om, at Havnevej 16 skal bevares som bolig, siger Jesper Behrensdorff til Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk