18. august 2019
En forlængelse af Hillerødmotorvejen til nord for Isterødvejen vil medføre øget tilflytning, mener Gribskovs borgmester. Foto: Karl Erik Frederiksen.
En forlængelse af Hillerødmotorvejen til nord for Isterødvejen vil medføre øget tilflytning, mener Gribskovs borgmester. Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej baner vej for tilflyttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvej baner vej for tilflyttere
Gribskov - 13. marts 2019 kl. 12:07
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forlængelse af Hillerødmotorvejen er nu lige på trapperne. I hvert fald er den længe ventede forlængelse med helt i top på listen over regeringens og DF's planer for investering i infrastruktur frem mod 2030, som blev fremlagt onsdag formiddag. Det er en god nyhed for Gribskov Kommune, da en forlængelse vil få stor betydning for vækst og udvikling i kommunen, lyder reaktionen fra borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov). For med en kort afstand til København vil en forbedring af infrastrukturen få både virksomheder og tilflyttere til at se mod Gribskov.

arrow Læs også: Ring 5 syd: Nogle vil rammes af støj

- Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling. Vi ligger nemlig med kort afstand til hovedstaden.

Men den tiltagende trafik har gennem årene gjort afstanden unødvendig stor. Derfor vil forlængelsen af motorvejen være en meget kærkommen håndsrækning, der styrker vores muligheder for at tiltrække både virksomheder og borgere, siger han.

Og der er grund til at tro, at tilflyttere vil vælge Gribskov frem for andre kommuner, mener han.

- Helt grundlæggende har vi den mest naturskønne kommune - det er blandt andet derfor, jeg bor her selv. Desuden har vi et fantastisk foreningsliv med fællesskaber på tværs.

- Vi har også nogle billigere boliger, både eksisterende villaer til en lavere pris end i Hillerød, samt byggegrunde. Når man så ikke længere skal holde i kø ved Allerød både ud og hjem, tager det kun ti minutter at køre til Gribskov, og så får man en helt anden kvadratmeterpris, siger Anders Gerner Frost.

Borgmesteren peger på, at det er arbejdet under hans forgænger Kim Valentin (V) og hans egen indsats, der i kombination med samarbejdet med Hillerød, Halsnæs, Frederikssund, Helsingør og Fredensborg kommuner samt en fælles ansættelse af en trafiklobbyist, har været med til at få sat skub i planerne på Christiansborg.

- Både Kim Valentin og jeg har selv holdt møde med flere politikere. I sommer holdt jeg for eksempel et møde på halvanden time med Kristian Thulesen Dahl (DF), hvor han lyttede til, at det er altafgørende, at vejene i Nordsjælland forbindes på en ordentlig måde for udviklingens skyld. Det nytter ikke, at vi samler alle i København, når vi heroppe reelt mangler børn i vores skoler og dagtilbud, og er fuldstændig klar til at tage i mod nye indbyggere, siger Anders Gerner Frost.

arrow Se billederne: Ring 5 til debat ved borgermøde
29. april 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:56
arrow Konstruktiv dialog om Ring 5 Syd til møde
26. april 2019 kl. 17:25 Opdateret: kl. 16:06

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede