13. august 2020
Borgmester Anders Gerner Frost og formand for boligselskabet Nordsjælland Lena Andersen tog første spadestik til Helsinges nye kvarter. Fotos: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Anders Gerner Frost og formand for boligselskabet Nordsjælland Lena Andersen tog første spadestik til Helsinges nye kvarter. Fotos: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møllebakken skal give liv i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møllebakken skal give liv i byen
Gribskov - 07. december 2018 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er tårnhøje forventninger til Møllebakken, det nye almene boligbyggeri midt i Helsinge. Torsdag tog borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov) og Lena Andersen, fmd. for Boligselskabet Nordsjælland, første spadestik til Helsinges helt nye bydel.

113 boliger på Møllebakken midt i byen og med udsigt til rådhuset.

- Det er starten på noget mere, sagde borgmesteren i sin tale.

- Og en vigtig historisk dag for Gribskov. 3-400 borgere midt i byen - det giver liv og glæde. Det går godt i Gribskov. Mange vil gerne bygge og vi ligger attraktivt både på beliggenhed og pris.

Boligselskabet Nordsjællands formand, Lena Andersen, talte om gode, sunde og velbeliggende almenboliger og en drøm, som var gået over ide, beslutning til plan - og nu virkelighed og snart mursten.

- Det er en spændende og betydningsfuld opgave, slog hun fast.

B. Nygaard Sørensen skal sammen med Kullegaard som arkitekt og Hundsbæk & Henriksen som ingeniør opføre bebyggelsen.

En tredjedel udenbys
På grund af regnen var talerne flyttet indendøre i det hus på Møllebakken, som Kunstværkstederne har måttet rømme. Spadestikket blev taget under teltdug og på området kunne man ved at scanne QR-koder se det nye kvarter rejse sig i 3D.

Med sine godt 16 meter på højeste sted og beliggende højt i landskabet bliver Møllebakken-byggeriet det højeste i Helsinge - det kommer til at rage adskilligt op over rådhuset, som det ligger ved siden af. Boligerne var oprindelig planlagt med grønt tag - det er nu rettet til sort, men ellers ligger tegninger, som de blev fremlagt for godt et halvt år siden, klar til at blive ført ud i livet.

I kvarteret bliver der 113 boliger på alt fra et-værelseslejligheder, ungdomsboliger og ældreboliger, til større familieboliger på 115 kvadratmeter. Der vil være både 1-, 2-, 3- og 4-rums boliger med et boligareal fra 40 til 115 kvadratmeter. Ca. 70 procent af de almene lejeboliger opføres som lejligheder og 30 procent som rækkehuse.

Huslejen på lejeboligerne vil ligge på cirka 8550 kroner om måneden for 100 kvadratmeter - og det er der mange, som gerne vil betale.

Boligselskabet kunne oplyse, at der allerede er skrevet 800 op til de 113 boliger - heraf er cirka en tredjedel udenbys.

Boligerne på Møllebakken vil blive udlejet i samarbejde med Boligkontoret Danmark. På hjemmesiden Boligselskabetnordsjaelland kan man se billeder, planer, typer af boliger, priser - og skrive sig op til det nye byggeri.

Det forventes, at første nye lejer kan sætte nøglen i døren til sin bolig om cirka halvandet år.

Møllebakken har i øvrigt fået sit navn efter den mølle, som proprietær Niels Jonas Rundin i 1863 byggede bag den store gård, Toglerupgård. Sammen med møllen blev drevet korn- og foderstofforretning. Møllen blev nedrevet i 1966.

mikk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?