24. maj 2019
Sophie Løhde (V) - roser arbejdet med at få nedbragt sygefraværet på Bakkebo og Skovsminde i Griobskov Kommune. Foto: .Foto:Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sophie Løhde (V) - roser arbejdet med at få nedbragt sygefraværet på Bakkebo og Skovsminde i Griobskov Kommune. Foto: .Foto:Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Nu skal sygefraværet nedsættes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Nu skal sygefraværet nedsættes
Gribskov - 07. februar 2019 kl. 03:05
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Innovationsminister Sophie Løhde (V), Kommunernes Landsforening og Danske Regioner er enige om at sygefraværet på mange offentlige arbejdspladser er for højt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Minister vil hjælpe syge arbejdspladser

Det er desværre ikke noget særsyn, at Gribskov Kommune er ramt af højt sygefravær blandt de ansatte på kommunale plejehjem, udtalere innovationsminister Sophie Løhde (V) på baggrund af artiklerne i Frederiksborg Amts Avis og på sn.dk om højt sygefravær på kommunale plejehjem i Gribskov Kommune.

I sidste uge afsluttede hun forhandlingerne med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner om et målrettet arbejde for at få nedbragt sygefraværet på de offentlige arbejdspladser. Med i aftalen hører 145 millioner kroner og et rejsehold, som kan tage rundt og hjælpe de arbejdspladser, der plages af højt fravær.

- Flere arbejdspladser slås med et højt sygefravær. Det er ærgerligt, først og fremmest for de medarbejdere, som må blive hjemme, men også for arbejdspladserne, der ofte skal bruge ekstra penge på vikarer. Derfor har vi i regeringen for nylig fremlagt sygefraværspakken, der skal være med til at sænke sygefraværet i kommunerne og andre steder i det offentlige. Som en del af pakken laver vi bl.a. et nyt rejsehold, som kan tage rundt til arbejdspladser i hele landet og hjælpe med at reducere sygefraværet, fortæller ministeren.

Hun glæder sig samtidig over, at det er lykkedes for det private plejeselskab altiden, der driver to plejehjem i Gribskov Kommune, at få nedbragt sygefraværet.

- Det er super godt gået, at det takket være en målrettet indsats og en synlig og lydhør ledelse er lykkedes at sænke sygefraværet. Det kan både ledere og medarbejdere være stolte over.

-Det er bl.a. helt afgørende, at ledelserne påtager sig et medansvar for sygefraværet, og at medarbejderne oplever, at de kan bruge deres faglighed, og at der bliver lyttet til dem, hvis der er ting, der ikke fungerer i dagligdagen, lyder hendes kommentar.

arrow Minister: Vi anklager ikke offentlig ansatte for pjæk
06. februar 2019 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:12
arrow Plejeproblem: Stort sygefravær koster kassen
31. januar 2019 kl. 09:20 Opdateret: kl. 09:34
arrow Sygefravær er sænket markant
31. januar 2019 kl. 03:13 Opdateret: kl. 08:40

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede