17. september 2021
Gitte Clausen har netop færdiggjort et mesterlæreforløb hos kommunen, og nu vil hun læse på social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pressefoto
Gitte Clausen har netop færdiggjort et mesterlæreforløb hos kommunen, og nu vil hun læse på social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangel på hjemmehjælpere: Nu gør kommunen dette

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på hjemmehjælpere: Nu gør kommunen dette
Gribskov - 28. juli 2021 kl. 07:22

Gribskov har brug for flere social- og sundhedshjælpere og i et forsøg på at løse problemet har kommunen oprettet et såkaldt mesterlæreforløb, hvor både ufaglærte hjemmeplejere og andre interesserede kan få en forsmag på uddannelsen. Det oplyser Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Debat: Ældreområdet har været en lang lappeløsning

Fire deltagere fra det første hold færdiggjorde i slutningen af juni forløbet, og her var Gitte Clausen en af dem.

- Forløbet er en god mulighed for dem, der ikke har prøvet at arbejde i hjemmeplejen og er nysgerrige på, hvordan det er i virkeligheden. Det er en anden oplevelse end at læse om det, lyder det fra Gitte Clausen.

- Vi har mærket, at det var første gang, at kommunen afviklede forløbet. Og corona var en stor udfordring. Heldigvis blev ingen af os smittede, men det var godt nok noget, vi var nervøse for.

Det er en ordning for dem, der hellere vil uddanne sig gennem praktik end ved kun at læse, og man får løn under uddannelsen. Derudover er man garanteret en plads på Social- og sundhedshjælper-uddannelsen, oplyser kommunen - hvilket alle fire holddeltagere besluttede at begynde på.

Gitte Clausen er glad for at have færdiggjort mesterlæreforløbet, og hun skal nu læse videre videre til social- og sundhedshjælper, hvilket hun ser frem til.

- Jeg har lært meget, og det er et stort plus, at der var løn fra starten. Nu glæder jeg mig til at bruge det, jeg har lært. Og så håber jeg, at vores erfaringer vil gøre forløbet endnu bedre for det næste hold.

Gribskov Kommune er den første kommune i Nordsjælland, der har uddannet hjemmeplejere gennem mesterlæreforløbet, oplyser den.

Stort potentiale

Både politikere og fagfolk i kommunen finder, at ordningen har stort potentiale. Det gælder blandt andre Birgit Roswall, formand for fagudvalget "Ældre, Social og Sundhed":

- Jeg synes, at det er fantastisk. Vi efterlyser i den grad medarbejdere på det her område, så vi vil meget gerne støtte dem, der har mod på at starte uddannelse. Vi har uforbrugte midler, som vi får tildelt til at oprette praktikpladser, så vi ser meget gerne, at de går til et formål som dette, udtaler hun i pressemeddelelsen.

- Jeg synes, at det er flot, at man tager en uddannelse senere i livet. Og hvis der er nogle derude, der bliver inspirerede til at gøre det samme, så meld jer - vi tager imod med åbne arme.

Løn giver muligheder

En udfordring for nogle ufaglærte hjemmehjælpere er, at de ikke har råd til at opsige deres stilling for at uddanne sig. Her kan mesterlæreforløbet være en alternativ vej til uddannelse. Det forklarer Mette Bierbaum, centerchef for Sundhed og Ældre i Gribskov Kommune:

- At vi kan tilbyde løn betyder, at forløbet er en mulighed for de, der ikke har råd til at opsige deres job for at studere.

arrow Debat: Vi sparker opad - ikke nedad
25. august 2021 kl. 17:55 Opdateret: kl. 16:14
arrow Mangel på plejepersonale: Nu vil kommunen undersøge dette
24. august 2021 kl. 21:05 Opdateret: kl. 15:41
Synes du, at kommunen er der for dig?