19. oktober 2021
Ejvind Hartmund glæder sig over, at Gribskov er kommet med i projektet Fishing Zealand.
Ejvind Hartmund glæder sig over, at Gribskov er kommet med i projektet Fishing Zealand.
Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lystfiskeri skal tiltrække turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lystfiskeri skal tiltrække turister
Gribskov - 10. januar 2015 kl. 13:20
Af Camilla Nissen

Der skal skrues op for lystfiskerturismen i Gribskov. Det er et af formålene med, at Gribskov Kommune fra årsskiftet er med i projektet Fishing Zealand, hvor kommuner samarbejder med lokale virksomheder og turistorganisationer samt lystfiskere om at forbedre mulighederne for lystfiskeri. Samtidig skal bæredygtigt lystfiskeri fremmes og flere fiskeriturister tiltrækkes. Det skriver Frederiksborg Amts Avis,

- Vi snakker altid om helårsturisme, men vi får sjældent gjort noget ved det. Nu gør vi noget ved det, så turisterne ikke kun kommer, når solen skinner og det er sommer. Vi har meget at byde på, der er meget vand, masser af åer og søer og en masse ting som falder i hak med Fishing Zealand, siger formand for Erhvervs-og Turismeudvalget, Michael Bruun (V).

Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening glæder sig over, at kommunen er gået ind i projektet og håber, det vil gøre lystfiskeriet mere tydeligt.

- Jeg ser store perspektiver i det. Lystfiskerturismen genererer en masse penge, viser undersøgelser. Hvis man eksempelvis fanger en havørred, genererer det en værdi på 2500 kroner, fordi der blandt andet skal købes grej, og de skal have hotelophold og spise. Med den unikke natur, vi har, er det en fantastisk mulighed, siger formand Ejvind Hartmund.

- I andre kommuner er der blevet lavet fiskeguides, en folder som viser fiskemulighederne. Det er noget, som vi har haft lyst til at gøre, men vi har ikke haft penge til at trykke og distribuere dem. Det bliver en mulighed nu, siger han.

Han peger på, at det er en vigtig del af projektet, at man fremmer det bæredygtige fiskeri.

- I første omgang er det mest Sydsjællandske kommuner, der har været med i projektet, fordi de har sårbare områder fiskemæssigt, så de er ved at gøre nogle ting, så fiskene får bedre muligheder. Det handler om bæredygtigt fiskeri. At vi sørger for, at fiskene er der i første omgang, siger Ejvind Hartmund, der peger på, at man allerede nu samarbejder med kommunen om vandløbsarbejde.

Forbedre rammer

VisitNordsjælland bakker også op om projektet med markedsføring og produktudvikling. Direktør Annette Sørensen peger på, at der er behov for at forbedre de fysiske rammer for lystfiskeri, hvis flere turister skal trækkes til.

- Det er et godt signal fra Gribskov, at man ser potentialer i et uopdyrket område. Tilgangen har været foreningsbaseret og ikke turistbaseret, og det her er så den sprøde start. Det er ikke noget, Nordsjælland ellers har solgt sig ind på, så vi hilser det velkommen. Det kræver, at man skaber fysiske rammer og gør det mere tilgængeligt, siger Annette Sørensen.

På tirsdag kan man blive klogere på projektet, når Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening inviterer til informationsmøde klokken 19 i Skyttehuset, Ridebanevej 8 i Helsinge. Her håber formand Ejvind Hartmund at deltagerne på mødet vil bidrage med input til, hvordan projektet skal udvikle sig. Projektleder Gordon P. Henriksen fra Fishing Zealand vil deltage.

Rejser du til udlandet i år?