26. januar 2021
Først blev havørnen angrebet fra oven. Foto: Lizzie Sørup Petersen
gallery icon

Se billedserie

Først blev havørnen angrebet fra oven. Foto: Lizzie Sørup Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luftdrama med stort vingefang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luftdrama med stort vingefang
Gribskov - 14. februar 2020 kl. 10:29
Af Karl Erik Frederiksen

Amatørfotografen Lizzie Sørup Pedersen fra Helsinge var taget på fotosafari i Gribskov for at få billeder af en natugle. Det lykkedes. Hun fandt, hvad hun søgte, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var første gang, hun så en ugle i naturen.

Da hun gik tilbage til bilen, som hun havde parkeret for enden af Skovvej i Mårum, glædede hun sig over de gode billeder, hun havde fået taget.

Mens hun stod ved bilen og sundede sig over den vellykkede tur, så hun pludselig en stor havørn flyve henover sit hoved. Kort efter bemærkede hun endnu en rovfugl.

- Det var en musvåge, der forsøgte at jage havørnen bort. Jeg har flere gange set en flok krager, der forsøger at jage havørnen bort, men aldrig en musvåge. Når man ser de to rovfugle sammen, kan man rigtig få en fornemmelse af, hvor stort et vingefang, en havørn har, siger Lizzie Sørup Petersen.

I følge dofbasen.dk kan havørnen få et vingefang på 200-245 centimeter, mens en musvåge »kun« kan få et på 113-128 centimeter.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?