11. juli 2020
Høstfestivalen trak masser af besøgende trods gråvejret. Søndag var der dog tørvejr. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Høstfestivalen trak masser af besøgende trods gråvejret. Søndag var der dog tørvejr. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal høst er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal høst er et hit
Gribskov - 18. august 2019 kl. 14:07
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En duft af bål og grillede pølser blander sig med duften af ristede kaffebønner. Der er både grøntsager, kød, øl, vin, saft og meget meget andet i boderne på årets Høstfestival på Esrum Kloster. I mange af boderne flokkes gæsterne om smagsprøver og en snak med de lokale fødevareproducenter.

Antallet af producenter med boder på festivalen er fordoblet fra 15 sidste år til 30 i år. Det er populært at købe lokale råvarer, og mad, der er lokalt produceret - også af hensyn til klimaet, lyder det fra Kristina Bille fra publikumsafdelingen på klosteret.

- I de første år, vi holdt festivalen, handlede det mest om at vise den gode lokale mad frem, men nu er klimasporet også med inde over. Når man køber maden lokalt, er der en gevinst for klimaet, frem for at transportere det langvejs fra, siger Kristina Bille.

Boderne er i år samlet på samme område i en cirkel, og det fungerer godt, mener Kristina Bille.

- Det giver mening at rykke ud på den åbne plads, så vi kan være i samspil og vi samler oplevelserne på et sted, siger hun og peger på, at der har været overraskende mange mennesker, selvom vejret ikke har været i top.

- Det er svært at sige, hvor mange der er her, da vi ikke tager entré, men nok ikke så mange som sidste år, vurderer hun.

En af de lokale producenter, har rigtig travlt på festivalen, er Garbolund fra Annisse. Her står gæsterne i kø for at tale med ægteparret Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe om deres særlige vinproduktion.

- Vi laver vin på en måde, som ikke ret mange andre gør. Det er på en naturlig måde, hvor der kun sker spontan gæring. Vi filtrerer ikke vinen og pumper ikke for ikke at ødelægge smagen. Så vi laver den så nænsom som muligt, siger Bertel Baagøe og peger på, der heller ikke tilsættes sukker og gær.

- Det er en bølge, som er på vej mod Europa og Danmark. Mange interesserer sig for det, siger Bertel Baagøe.

Flaskerne med de forskellige slags vine er prydet med sommerfugle-etiketter - et nyt brand, som lige er lanceret i forbindelse med høstfestivalen.

- Til de lettere vine er det de strålende sommerfugle som citronsommerfugl, der er på etiketten, hvor der til de mere tunge rødvine eksempelvis er natsværmere på. Det er for at vise hele paletten frem, siger vinproducenten.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?