20. april 2021
Efter 10 dage fandt politiet liget af Lars Halvor Hermansen skjult under en terrasse hjemme hos Henrik Verdun Hansen, der for et år siden blev dømt for drab i byretten. Foto: Jens Berg Thomsen.
Efter 10 dage fandt politiet liget af Lars Halvor Hermansen skjult under en terrasse hjemme hos Henrik Verdun Hansen, der for et år siden blev dømt for drab i byretten. Foto: Jens Berg Thomsen.
Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Liget lå under terrassen: Anklager kræver skærpet straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liget lå under terrassen: Anklager kræver skærpet straf
Gribskov - 09. marts 2021 kl. 12:44
Af Anna Hjortsø og Camilla Nissen

Var det forsætligt drab eller et vådeskud, da Lars Halvor Hermansen blev skudt med et haglgevær i efteråret 2018? Det spørgsmål skal Østre Landsret nu tage stilling til i ankesagen, der er indledt tirsdag.

arrow Læs også: Lyt til 3. afsnit af Liget under terrassen: Dommen

I byretten i Helsingør blev den 51-årige Henrik Verdun Hansen dømt for drabet og fik 15 års fængsel. Det er den dom, han nu har anket til Østre Landsret. Her kom det på første retsdag frem, at Statsadvokaten ønsker en skærpelse af straffen til 16 års fængsel.

Mens senioranklager ved Statsadvokaten, Emil Folker, i landsretten gjorde rede for, at han mener, der er tale om forsætligt drab og altså kræver en skærpelse af straffen, ser den dømte helt anderledes på sagen. Han har anket til frifindelse, subsidiært formildelse, og formildelse i øvrige anklagepunkter.

I byretten erkendte den nu drabsdømte, at han havde affyret det dræbende skud mod Lars Halvor Hermansen, men at det var sket ved et uheld, og at han ikke havde forsæt til at dræbe.

Sagen har vakt opsigt, fordi liget af Hermansen blev fundet under terrassen på Henrik Verdun Hansens bopæl, en landejendom i Helsinge. Liget var svøbt ind i en bassindug med en madras ovenpå og var blevet overhældt med beton. Efterfølgende var der lagt jord og etableret et bålsted ovenpå

Der gik 10 dage, før politiet på baggrund af et tip fandt liget. En person undrede sig over, at der var blevet anlagt et nyt bålsted på landejendommen. Under retssagen i Helsingør kom det frem, at Henrik Verdun Hansen og Lars Halvor Hermansen havde handlet med stoffer indbyrdes, og at Henrik Verdun Hansen skyldte penge til Lars Halvor Hermansen.

Lars Halvor Hermansen, der boede i Birkerød, var efterlyst af politiet ad flere omgange, før de en måned senere varetægtsfængslede Henrik Verdun Hansen. Først 10 dage efter fandt politiet liget under terrassen efter dages undersøgelser - politiets hunde kunne ikke snuse sig gennem betonlaget, der lå ovenpå.

Henrik Verdun Hansen blev i byretten også kendt skyldig i ulovlig våbenbesiddelse, da han i flere år op til drabet var i besiddelse af haglgeværet, som han begik drabet med. Det dobbeltløbede jagtgevær og patroner fandt politiet i en plastsæk gravet ned i skovbrynet til Valby Hegn.

Udover drabet blev han desuden kendt skyldig i medvirken til narkohandel.

Lyt til 1. afsnit af podcasten "Liget under terrassen"
arrow Liget under terrassen: Landsret hæver straffen
25. marts 2021 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:29
arrow Ny krimi-podcast: Liget under terrassen
19. marts 2021 kl. 00:15 Opdateret: kl. 10:08
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?