19. februar 2019
Borgmester Anders Gerner Frost (NG) vil gerne have landsbypuljen genindført. God idé, mener lokalrådsformand i Vejby, Erik Malling. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Borgmester Anders Gerner Frost (NG) vil gerne have landsbypuljen genindført. God idé, mener lokalrådsformand i Vejby, Erik Malling. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbypulje kan være på vej igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbypulje kan være på vej igen
Gribskov - 07. september 2018 kl. 20:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Elias von Staffeldt
De mindre byer og landsbyer i Gribskov Kommune kan måske snart igen få en særlig økonomisk håndsrækning til diverse projekter og vedligehold. I hvert fald kunne borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov) godt tænke sig, at der blev fundet penge til at genindføre den såkaldte landsbypulje.

- Vores ambition er at få den på igen, men riget fattes penge, så nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre. Vi er en stor kommune med mange landsbyer, og det er vigtigt med fokus på de mindre samfund, siger borgmesteren.

Og skulle landsbypuljen atter blive en realitet, har formand for Vejby Lokalråd, Erik Malling, kun godt at sige.

- Det er et kæmpestort ønske, og jeg ved, at det også er et ønske hos de andre lokalråd. Puljen skal ikke kun være til nye projekter, men også være til vedligeholdelse af de gamle og til drift af lokalrådene. Så jeg synes virkelig, at det er en god ting, siger han.

Det var i Kim Valentins (V) tid som borgmester, at landsbypuljen blev indført i en periode - efter forslag af Nytgribskov- og siden ikke blev forlænget. Eksborgmesteren forholder sig dog positiv overfor idéen om en ny landsbypulje.

- Det kan jeg sagtens se os selv i. Der er brug for pengene ude i vores landsbyer, så jeg er bestemt ikke afvisende, men pengene skal findes. Men det er bestemt interessant at få landsbyerne til at vokse, siger Kim Valentin.

Den holdning deler Erik Malling selvsagt også. Hvis der ikke investeres i landsbyerne, dør de ud, mener han.

- Hvis vi i sin tid ikke havde haft den landsbypulje, havde vi ikke kunne lave de tre projekter, vi fik støtte til. Det skal ikke være sådan, at de større byer ikke kan søge, men nu hed det landsbypulje, fordi landsbyerne blev forsømt. Det er så vigtigt at holde liv i de små samfund. Hvis der ikke er en skole og en børnehave, nogle indkøbsmuligheder og aktiviteter, jamen så dør det jo ud til sidst, siger Erik Malling.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk