24. september 2021
#1139866
Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Helsinge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kusine kendte den tamme elg i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kusine kendte den tamme elg i Gribskov
Gribskov - 21. juni 2018 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

En elg er flere gange observeret ved Helsinge indenfor den seneste uge. Blandt andet så Henning Nielsen den ganske tæt på fredag.

arrow Læs også: Mysteriet om elgen: Hvem har set Elga

Men også hans kusine, Birthe Dahl Andersen, har kendt en elg på egnen.

Gribskov og omegn har nemlig tidligere været vært for en elg. Som Birthe Dahl Andersen husker det, var det i starten af 1950'erne, hvor hun var omkring 11 år gammel. Og hun mener, det var elgen Svea.

- Jeg havde en hund, der hed Rolf, som jeg gik tur med, fortæller Birthe Andersen, der dengang boede i en landejendom i Bendstrup mellem Alsønderup og Gadevang.

- Rolf rejste en dag børster i skovtykningen og jeg syntes jeg så et stort hovede, men tænkte, det ikke kunne passe det var en elg.

En dag efter skole gik min far og hakkede roer på et sandet stykke ved Kagerupvej - og så kom den der store elg gående ned over naboens mark og op over vores, hvor far gik i bagende sol. Far så den godt komme. Han havde en stor hat på. Elgen styrede lige mod ham og da den kom op til ham, kiggede far op og hakkede videre. Den fulgte ham hen langs rækken - og nippede til hans hat - som om den ville tage den af ham. Vi spurgte bagefter om han ikke var bange, men han opførte sig bare overfor den, som om den var en forvokset ko.

- Den virkede som om, den ville have menneskeligt selskab. Hellere være hos min far end gå ned til køerne. Jeg har nu tit tænkt på det siden - hvorfor tog vi ikke et billede. Det har vi tit talt om siden.

arrow Er elgen Elga i Tappernøje?
24. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:07
arrow Elgen Elga løb ud foran tog
06. juli 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 14:04
arrow Ingen spor af elgen Elga
06. juli 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 07:43
Stemmer du til kommunalvalget i år?