22. oktober 2019
Sidste bestyrelsesmøde i Helsinge: Fra venstre Steen Drenbon. Helsinge, Eva Topp. Gilleleje, Sonja Ekkenberg, Tisvildeleje, Hanne Aagaard, Helsinge og Anne Ravnbek, Gilleleje. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Sidste bestyrelsesmøde i Helsinge: Fra venstre Steen Drenbon. Helsinge, Eva Topp. Gilleleje, Sonja Ekkenberg, Tisvildeleje, Hanne Aagaard, Helsinge og Anne Ravnbek, Gilleleje. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstværksteder venter på flyttebilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstværksteder venter på flyttebilen
Gribskov - 03. december 2018 kl. 03:55
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hektisk uge i Kunstværkstederne på Møllestien i Helsinge sluttede denne weekend. Nu er der flere steder i huset, som næsten hver dag i nu 20 år har været hjemsted for hundredvis af kreative mennesker, stabler flyttekasser fra gulv til loft. Om få dage vil de være kørt til Ramløse - henholdsvis til Ramhuset og Ramløse Skole, hvor kunstværkstederne nu skal holde til, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det hus, som de i 1998 fik tildelt af Helsinge Kommune midt i Helsinge by, skal nu indgå i bygge- og udviklingsplanerne for Møllebakken.

- I mere end et år har vi forsøgt at få en aftale med Gribskov Kommune om, hvor vi så kan flytte hen. Men det har været umuligt at få et konkret svar. Det er det stadig. Vi har været med ude og se på Ramhuset og på Ramløse Skole og har fået at vide, at vi kan få nogle lokaler begge steder. Men præcis hvilke, ved vi ikke. Vi havde fået at vide, at vi skal være ude af huset på Møllestien i løbet af december. Vi troede, at vi havde tid nok til at pakke vores ting, men her i sidste uge fik vi så at vide, at vi skal have flyttet alle vores ting 6. december, siger formanden Sonja Ekkenberg, der bor i Tisvildeleje.

Foreningen Kunstværkstederne Møllestien har i dag 105 aktive medlemmer. Næsten alle har bopæl i Gribskov Kommune. I begyndelsen boede de fleste i Helsinge, men gennem årene er det blevet tilholdsstedet for kreative mennesker fra hele kommunen. Enkelte bor uden for kommunen, men det skyldes blandt andet, at de er blevet faste gæster via deres medlemsskab af kunstnergrupperne Gribskovmalerne og Kunsthus 51 Tisvildeleje, som også har benyttet huset.

Huset på Møllestien er indrettet med i alt fem værksteder, der er blevet brugt til grafik, foto, keramik,tegning og maling. Der har også været et udendørs sten- og billedhuggerværksted, men det lukkede på grund af blandet andet hærværk.

- Vi har også forsøgt at skabe aktivitet midt i Helsinge ved blandt andet at holde nogle offentlige caféarrangementer og udstillinger, ligesom vi også altid har haft åbent under Helsinges kulturnat. Nu skal vi finde ud af en anden måde at arbejde på, siger bestyrelsesmedlem, Eva Top, der bor i Gilleleje.

En af de planer, som bestyrelsen nu skal snakke om, er at holde nogle af udstillingerne i Ramhuset.

- Det kan være et godt sted at udstille. Vi kan også holde caféarrangementer og medlemsmøder i Ramhuset, men vi kan ikke længere være aktive under Helsinges kulturnat, siger bestyrelsesmedlemmet Hanne Aagaard, der bor i Helsinge.

Genhusningen af Kunstværkstederne står på dagsordenen som et lukket punkt på et møde i Gribskov Byråds økonomiudvalgi dag mandag. En eventuel indstilling kommer derefter til behandling på byrådsmødet 10. december.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede