9. maj 2021
Udover Græsted Veterantræf er der også blevet holdt traktortræk på eventpladsen. Foto: Lars Skov
Udover Græsted Veterantræf er der også blevet holdt traktortræk på eventpladsen. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil overtage eventplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil overtage eventplads
Gribskov - 20. maj 2020 kl. 17:30
Af Camilla Nissen

Udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi (KEO) besluttede på mødet tirsdag aften at indstille til Økonomiudvalget, at eventpladsen i Græsted fremover skal drives af kommunen med henblik på at udvikle en central eventplads for hele Nordsjælland. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Højtflyvende planer i byrådet: Eventplads for hele Nordsjælland

- Vi har meget fokus på at få udnyttet det kæmpe potentiale, der ligger i eventpladsen. Ambitionsniveauet er højt. Vi vil gerne ansætte en eventmanager, som skal sikre fremdriften og omsætte de mange drømme til virkelighed. Det kan vi gøre ved at adskille eventpladsen til en selvstændig enhed, som vi selv driver, siger udvalgsformand Morten Ulrik Jørgensen (nytgribskov.)

Hidtil har driften af eventpladsen i Græsted ligget under Fredbogård Fonden, som sammen med frivillige fra Veterantræffet har stået for både daglig drift og udvikling. Udvalget indstiller endvidere, at Fredbogård Fonden fortsat skal stå for driften af selve Fredbogård, som ligger umiddelbart op til eventpladsen.

- Vi indstiller til at arbejde videre med denne plan, hvor vi udskiller eventpladsen, fordi det giver mening at fordele kræfterne, så vi sikrer fremdrift. Ved at vi som kommune tager os af driften og udviklingen af selve eventpladsen, skaber vi også en dynamoeffekt, hvor eventpladsen så at sige bliver katalysator for at hele området kan blive et omdrejningspunkt for fremtidens oplevelsesøkonomi i Gribskov. Eventpladsen skal være et sted, hvor der er liv, aktiviteter og oplevelser året rundt, siger næstformanden i KEO Jørgen Simonsen (V).

Beslutningen kommer i kølvandet på et ønske i seneste budget om, at der skulle udvikles flere indtægtsgivende arrangementer på Græsteds eventplads. I første omgang blev samarbejdsaftalen mellem kommunen, fonden og veterantræfforeningen forlænget et halvt år, efter den udløb ved årsskiftet, men nu arbejdes der altså på, at kommunen overtager ansvaret for udviklingen af eventpladsen.

Eventpladsen bliver nærmeste nabo til Søborg Sø, som Naturstyrelsen genopretter. Søen forventes at stå færdig i 2023 og formålet er ifølge Naturstyrelsen blandt andet at skabe et oplevelses- og aktivitetslandskab, der henvender sig til friluftslivet, og samtidig skal være et attraktivt udflugtsmål for turister. Forslaget bliver endeligt behandlet i Økonomiudvalget den 8. juni.

arrow Store planer tilbage på sporet
29. november 2019 kl. 17:48 Opdateret: kl. 14:24
arrow Fond og selskab bag stor eventplads mangler penge
08. november 2019 kl. 03:23 Opdateret: kl. 14:49
arrow Stor eventplads næsten uden events
30. oktober 2019 kl. 19:05 Opdateret: kl. 15:50
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?