8. juli 2020
58-årig lider stadig under det kraniebrud, han pådrog sig ved at køre fuld på knallert. Nu er han idømt 30 dages fængsel for selvsamme. Foto: Lars Ramlow
58-årig lider stadig under det kraniebrud, han pådrog sig ved at køre fuld på knallert. Nu er han idømt 30 dages fængsel for selvsamme. Foto: Lars Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kørte fuld på knallert og fik kraniebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kørte fuld på knallert og fik kraniebrud
Gribskov - 12. november 2019 kl. 17:21
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 58-årig mand fra Helsinge, som havde fået frakendt retten til at kørte bil på grund af spirituskørsel, var ganske uheldig, da han begyndte at køre på knallert. Han glemte nemlig, at det kan være farligt at køre i trafikken, hvis man har indtaget alkohol.

Han blev en dag i juni 2017 standset af politiet, da han kørte på knallert i Esrum Hovedgade. Den efterfølgende blodprøve afslørede, at han kørte rundt med en alkohol promille på 2,23.

Dagen efter satte han sig op på knallerten igen og kørte ud ad Villingerødvej ved Esrum - uden at have spændt styrthjelmen fast på hovedet. Det fik voldsomme konsekvenser, da han overså, at der foran ham befandt sig en varebil med fastspændt hestetrailer. Den kørte han op bag i. Styrthjelmen røg af hovedet, og han fik både hjernerystelse og kraniebrud, da han væltede. På sygehuset blev det konstateret, at alkoholpromillen lå på 2,18.

Han går fortsat til genoptræning og behandling efter uheldet, og han har ikke rørt alkohol siden, oplyste han, da han fornylig var i retten.

Her skulle han ikke alene stå til regnskab for at køre på knallert i spirituspåvirket tilstand, men også for den kørsel, han i ædru tilstand havde foretaget med bil, selvom han i 2015 var blevet frakendt retten til at køre bil i seks år. Bilen, som han kørte i var hans egen. I alt tre gange blev han i foråret 2019 stoppet af politiet få hundrede meter fra sin bopæl i Helsinge, og en enkelt gang blev han standset i Tikøb.

I retten erklærede han sig skyldig, hvorefter han indkasserede en dom på 40 dages fængsel og en bøde på 3000 kroner. Samtidig blev hans bil konfiskeret, og det blev præciseret, at den frakendelse af førerretten, som fortsat står ved magt, også gælder hans ret til at køre knallert, fremgår det af domsudskriften.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?