18. februar 2019
Geniet fra Nellerød var en fabelagtig dygtig håndværker og tusindkunstner. Nu kommer der en bog om ham.
Geniet fra Nellerød var en fabelagtig dygtig håndværker og tusindkunstner. Nu kommer der en bog om ham.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kender du geniet fra Nellerød?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kender du geniet fra Nellerød?
Opdateret 22. august 2018 kl. 09:41
Gribskov - 22. august 2018 kl. 06:17
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museum Nordsjælland og forfatteren Lennart Weber samarbejder om at få beskrevet snedker Jens Poul Andersens historie. Han er også kendt som geniet fra Nellerød eller slet og ret som Nellerødmanden, og i den anledning udsender Lennart Weber en bred opfordring til folk, der har kendskab til Nellerødmanden om at melde sig hos ham eller museet med deres historie, anekdote eller genstand. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er kommet langt med bogen, men det er altid godt lige at få hørt i området, om der er nogen, der har en historie om Nellerødmanden, som endnu ikke er fortalt, siger Lennart Weber.

J.P. Andersen (1844-1935) er en af Nordsjællands store personligheder. Han blev født i Huseby mellem Annisse og Ramløse, men hans arbejdsliv blev tilbragt i Nellerød, hvor han havde sit værksted fra 1875 til han i en alder af 91 år døde i 1935.

J.P. Andersen var en fabelagtig dygtig håndværker, og han blev kendt som »geniet fra Nellerød«. Han blev især kendt som Danmarks første store kamerabygger, der leverede flere hundrede håndlavede kameraer i Cuba-mahogni, til danske og udenlandske fotografer, bl.a. kgl. hoffotograf Peter Elfelt.

Men Nellerødmanden var en tusindkunstner, og vi ved, at han byggede violiner, møbler og mange andre ting. Han reparerede symaskiner, cykler, ure og dieselmotorer for folk i Nordsjælland. Så har du kendskab til en del af J.P. Andersens meget omfattende produktion, så kontakt Susan Johnsen, Museum Nordsjælland på mail: smj@museumns.dk eller forfatter Lennart Weber på telefon 40103898 eller mail: Lennart.weber@outlook.com.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk