16. september 2021
Mia Sylvester optrådte sidste år med et one-woman-show i det nu nedbrændte Kulturtoget. Foto: Camilla Nissen.
Mia Sylvester optrådte sidste år med et one-woman-show i det nu nedbrændte Kulturtoget. Foto: Camilla Nissen.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kanonhalløj vender tilbage trods brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanonhalløj vender tilbage trods brand
Opdateret 18. februar 2016 kl. 10:53
Gribskov - 17. februar 2016 kl. 04:00
Af Camilla Nissen

Kanonhalløj arbejder på at vende tilbage igen til sommer på trods af det nedbrændte Kulturtog. Det siger forfatter Martin Kongstad, der er en af drivkræfterne bag kunstnerkollektivet, til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Frivillige vil hjælpe Kanonhalløj

- Vi skulle egentlig holde et indledende møde i næste uge, og det gør vi nok alligevel. Så har vi kun én scene i Pakhuset i stedet for to. Det begrænser vores virke. Men måske kan vi tænke alternativt og eventuelt bruge et telt eller andet. Men så langt er jeg slet ikke kommet endnu, siger Martin Kongstad, der natten til tirsdag kom hjem fra Mexico City og har svært ved at overskue situationen efter branden.

- Jeg har set det på nettet. Jeg kan slet ikke forholde mig til det. Men vi arbejder videre som om det ikke er sket. Der er et godt miljø til at lave noget igen i år, siger han.

Kanonhalløj vendte tilbage med underholdning i Kulturtoget i sommers efter et års pause, som blev holdt, fordi drivkræfterne var blevet træt af klager fra en håndfuld modstandere. Men med stor opbakning fra en støttegruppe vendte kollektivet tilbage, og skuespilleren Mia Sylvester indtog den gamle togvogn med et one-woman-show. Så det ville være ærgerligt, hvis sommerunderholdningen ikke kunne fortsætte, lyder det fra Martin Kongstad.

- Det gik godt sidste år. Der var blevet lavet en støttegruppe for os det år, hvor vi ikke var der. Og der er 1000 mennesker i den gruppe. Mange af dem gav en hånd med, da der skulle males, og vi fik godt fat i de lokale. Folk mødtes og malede sammen og drak et glas vin sammen om aftenen. Der var en god dynamik mellem os og de lokale, så det ville være ærgerligt, hvis vi ikke kunne fortsætte, siger han.

Det er til sommer 12 år siden, at Kanonhalløj for første gang spillede revy i Kulturtoget. Og Martin Kongstad ønsker ikke at flytte aktiviteterne til et andet sted.

- Rammerne er en stor del af det. Det har traditionen med sig, så det er vigtigt at fortsætte samme sted, mener han.

Kanonhalløj lader sig ikke stoppe af togbrand.

Posted by Frederiksborg Amts Avis on Tuesday, February 16, 2016
arrow Kulturtoget er helt udbrændt
16. februar 2016 kl. 10:25 Opdateret: kl. 11:24
arrow Brand i kulturinstitutionen "Kulturtoget"
16. februar 2016 kl. 10:00 Opdateret: kl. 07:02
Synes du, at kommunen er der for dig?