25. november 2017
Den udbrændte togvogn har i over et år stået på Tisvildeleje Station. Nu skal den væk, lyder det fra Kanonhalløj, som samler ind til bortskaffelse. Foto: Camilla Nissen.
Den udbrændte togvogn har i over et år stået på Tisvildeleje Station. Nu skal den væk, lyder det fra Kanonhalløj, som samler ind til bortskaffelse. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kanonhalløj godt på vej til at fjerne togvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanonhalløj godt på vej til at fjerne togvogn
Gribskov - 21. april 2017 kl. 08:10
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Hjælp Kanonhalløj med at køre videre - vi skal have togvognen væk, så Kanonhalløj kan fortsætte.« Det er budskabet bag en indsamling, startet af Kanonhalløj, der ejer den nedbrændte togvogn på Tisvildeleje Station, kendt som Kulturtoget, der i flere år dannede rammen om kunstnergruppens sommerrevyer. Indsamlingen er i gang på netsiden Caremaker.dk, hvor man har sat et mål om at få 50.000 kroner i kassen til at fjerne vognen, der udbrændte totalt som følge af et indendørs bål i februar 2016.

- Der er ikke nogen, der har udtalt, at vi ikke kan være på stationen, hvis vi ikke fjerner togvognen, men Lokalbanen er opsat på at få den væk. Nu har den også stået der én sæson, så nu synes vi, at det er på tide, den kommer væk. Det er vores ansvar at få den væk, da det er os som privat kulturforening, der ejer den, siger forfatter Martin Kongstad, der er en af drivkræfterne i Kanonhalløj.

Han glæder sig over, at indsamlingen på blot fem dage har indbragt 40.510 kroner og dermed tegner lovende.

- Så der er håb forude, siger han.

At togvognen ikke forlængst er bortskaffet skyldes, at den indeholder giftstoffer, som gør, at man ikke bare kan køre den væk uden videre.

- Der er lavet en miljøscreening, som åd alle de penge, vi havde fået samlet ind via en auktion sidste år. Den viste, at der blandt andet er asbest og PBC i vognen, som først skal ud af vognen, og så skal den hugges op og fjernes. Det koster 85.000 kroner. Vi turde ikke sætte beløbet højere end 50.000 kroner i indsamlingen, så vi bruger også de penge, vi har i kassen, som er 35.000 kroner, siger Martin Kongstad.

Kanonhalløjs sommerunderholdning kommer fremover til at finde sted udelukkende i Pakhuset. Og en del af programmet, der kommer til at foregå i uge 30 fra 24. juli, er allerede planlagt.

- Vi har en forestilling klar med Mia Sylvester, der også optrådte i Kulturtoget for to år siden. Hun har lavet et nyt show, som skal køre i Pakhuset. Det kommer til at køre først på aftenen og vil koste penge, og derudover vil der være én gratis ting hver aften, siger Martin Kongstad.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk