29. marts 2020
Ellen Olls hund, Pedro, er kommet i vejen for et snarligt dansk statsborgerskab
Ellen Olls hund, Pedro, er kommet i vejen for et snarligt dansk statsborgerskab
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundeslagsmål kan koste kvinde statsborgerskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundeslagsmål kan koste kvinde statsborgerskabet
Opdateret 06. juli 2019 kl. 17:20
Gribskov - 06. juli 2019 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ellens Olls hund Pedro bed genboens bokser i et større hundeslagsmål. Det sætter hendes statsborgerskab i fare. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Debat: Sund fornuft

Estisk-fødte Ellen Oll fik 40 ud af 40 rigtige i indfødsretsprøven. Hun har boet i Danmark i 17 år, har en magistergrad og bachelor i nordisk sprog - og søger dansk statsborgerskab.

Det statsborgerskab sætter et hundeslagsmål mellem hendes og genboens hund for tre år siden nu en foreløbig stopper for.

»Det fremgår af Kriminalregistret, at du den 16. november 2016 vedtog en bøde på 4.000kr for overtrædelse af hundeloven for en gerning begået den 21. april 2016. Dette forhold har betydning for din mulighed for at blive dansk statsborger«, kunne Ellen Oll læse torsdag i et brev fra Udlændinge og Integrationsministeriet.

En bøde på mere end 3000 udløser en karensperiode på 4,5 år.

- Det var jo et uheld, et hundeslagsmål, en emsig genbo - hvor mange gange skal jeg straffes for det? Det er for langt ude, siger en lamslået og dybt frustreret Ellen Oll.

- Det kan ske for enhver hundeejer - Pedro er en god og glad hund. Han har ikke bidt nogen eller noget hverken før eller siden. Dette går også ud over min yngste søn, der i dag er 17 og følger min ansøgning. Vi skal nu bruge masser af ressourcer og tid, betale for prøven og igen gennem hele centrifugen med usikkerhed og bøvl. Måske skulle man bare opgive, siger hun.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) siger til Frederiksborg Amts Avis:

- Jeg kan desværre ikke kommentere den konkrete sag. Men hvis man har overtrådt loven og fået en bøde, kan det få betydning for ens ansøgning om statsborgerskab. Når en ansøger har fået en bøde på mellem 3.000 og 10.000 kr., kan Folketingets Indfødsretsudvalg vurdere, om bøden skal have betydning for, om ansøgeren kan blive dansk statsborger, eller om personen må vente nogle år.

arrow Radikale går ind i sag om hundeslagsmål
06. juli 2019 kl. 15:07 Opdateret: kl. 15:07