7. juni 2020
En ny udgave af Stafet for Livet er nu under planlægning. Foto: Kenn Thomsen.
En ny udgave af Stafet for Livet er nu under planlægning. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold og frivillige søges til stafet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold og frivillige søges til stafet
Gribskov - 13. januar 2020 kl. 09:37
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til sommer skal der atter tilbagelægges runder på plænen ved Ramløsehallen, når der holdes Stafet for Livet. Styregruppen bag stafetten, der samler ind til Kræftens Bekæmpelse, er allerede nu i gang med planlægningen. - Vi holder snart en workshop, hvor vi i fire timer brainstormer og kommer med gode idéer til årets stafet, siger formand for Stafet for Livet i Ramløse, Ruth Nielsen.

Hun peger på, at man har plads til flere frivillige i styregruppen, som siden sidste år har sagt farvel til fem medlemmer.

- Vi er 12-13 stykker i styregruppen, og har også nogle arbejdsgrupper under den. Vi har dog fået en ny næstformand i Sara Glahn, der også tager sig af PR, som Johnny Kirstein tidligere tog sig af, så det er heldigt, vi har fået hende med, siger Ruth Nielsen, der også nævner Jane Strange Nielsen som nyt medlem.

- Men ellers er det svært at få folk med i frivilligt arbejde. På selve stafetdagen har vi 120 frivillige, men i planlægningsfasen er folk mere tilbageholdende, siger Ruth Nielsen.

Udover frivillige, vil Stafet for Livet gerne slå et slag for at få holdkaptajner for de forskellige hold til at melde sig på banen.

- Holdene er selve fundamentet for stafetten, og holdkaptajnen samler et hold omkring sig, hvor der så sker en masse aktiviteter. De sætter telte op og laver en lejr, hvor de hygger sig i de 20 timer, stafetten varer. Det handler om at være sammen i et døgn og sætte fokus på kræftsagen. Det er så holdkaptajnerne, der finder sponsorer. Det kan være arbejdspladsen, der sponsorerer, eller et firma, der giver en krone pr. runde. Det kan være mange ting, man kan sælge som sponsor. Og har vi en masse hold, har vi også en masse aktiviteter på pladsen, siger Ruth Nielsen, der selv har haft et hold i alle årene med 70-80 deltagere.

- Men der behøver ikke være mere end 15-20 mand på et hold, siger hun.

Indtil videre har seks hold meldt sig på banen, og sidste år deltog 21 hold. Før stafetten holdes to møder med holdkaptajnerne, som således ikke står alene med arbejdet, men får opbakning fra styregruppen.

Man kan også deltage som fighter, hvis man er nuværende eller tidligere kræftramt. De deltager gratis og har et særligt program med mad og underholdning.

Stafet For Livet er ikke et motionsløb, men en stafet i eget tempo, hvor man kan gå, kravle, hoppe, løbe osv. og hvor alle kan være med uanset højde alder og fysik.

Stafetten afvikles i år den 13.-14. juni. Man kan melde sig til og finde praktiske informationer med mere på hjemmesiden https://www.stafetforlivet.dk/stafet/Gribskov,

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?