16. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmesygeplejen kan forbedres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmesygeplejen kan forbedres
Gribskov - 07. september 2018 kl. 04:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et aktuelt tilsyn af den kommunale hjemmesygepleje viser fejl og mangler. Det ærgrer formand for Ældre, Social og Sundhed Pia Foght (S) efter en mundtlig tilbagemelding fra revisionsformaet BDO, som gennemførte tilsynet torsdag og fredag i sidste uge.

»Vi har endnu ikke fået den endelige rapport, men de foreløbige meldinger går på, at der er områder, hvor vi endnu ikke har fået helt styr på hjemmesygeplejen. Der er blandt andet nogle tilfælde af ukorrekt medicinhåndtering. Derfor har vi bedt BDO gennemføre endnu et tilsyn om tre måneder,« fortæller Pia Foght i en pressemeddelelse fra Gribskov Kommune.

Formanden forklarer, at der blandt andet blev fundet fejl i doseringen af medicin hos en borger, som fik en ekstra dag på antibiotika i et tremåneders forløb. Derudover var der blevet åbnet medicin og ikke skrevet åbningsdato på pakken. Foruden medicinpakker i borgeres hjem uden cpr-nummer på.

Næstformand i udvalget Pernille Kromann Sams (Nytgribskov) fortæller, at der er løbende undervisning af de ansatte med fokus på blandt andet medicinhåndtering, og at det er, at der nu sættes ekstra ind på de områder, hvor BDO har fundet fejl.

Gribskov Kommune overtog hjemmesygeplejen pr. 1. maj 2018 efter en række år med markante udfordringer med den private leverandør Attendo. Her har opgaven med at overtage hjemmesygeplejen vist sig at være større, end det var muligt at forudse.

»Vi må bare konstatere, at vi endnu ikke er helt i mål med den store opgave, det er at overtage hjemmesygeplejen. Vi har været i gang i fire måneder nu, og vi er stadig i gang med at ansætte flere nye medarbejdere, så vi kan give de i alt cirka 950 borgere den bedst mulige kvalitet. Men det er også vigtigt at slå fast, at det aldrig bliver fejlfrit, for vi har med mennesker at gøre, og så vil der ske fejl,« siger Pernille Kromann Sams.

Tilsynsrapporten er klar om cirka tre uger, hvorefter den skal i høring, før den er færdig og bliver sendt til kommunen. Rapporten bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside. Der er i alt 960 borgere i kommunen, der modtager hjemmesygepleje.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede