21. august 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmesygeplejen bliver yderligere 16 mio dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmesygeplejen bliver yderligere 16 mio dyrere
Opdateret 22. februar 2019 kl. 11:02
Gribskov - 22. februar 2019 kl. 10:54
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først var det ekstra 10 mio. Så var der yderligere 12 millioner - og nu skal der lægges 16 millioner kroner oveni ekstra for hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune. Den blev hjemtaget fra Attendo for et lille år siden - og det bliver altså nu langt mere end dobbelt så dyrt for Gribskov Kommune at drive området i eget regi.

Gribskov Kommune forventer, at udgifterne til hjemmesygeplejen i 2019 vil beløbe sig til cirka 45 millioner kroner. Det er cirka 16 millioner mere end budgetteret. Et ønske om et højt kvalitetsniveau og opgaveglidning fra regionerne betyder flere udgifter. Årsagen er, ifølge borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov), at der sigtes målrettet mod at hjemmesygeplejen er rustet til fremtidens behov. Det skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Gribskov Kommune hjemtog hjemmesygeplejen for cirka ti måneder siden.

- Siden da har den kommunale hjemmesygepleje genvurderet kvalitet og service til den enkelte borger, ligesom hjemmeplejen har genopbygget den fornødne sygeplejefaglige viden i kommunen, siger borgmester Anders Gerner Frost (NG).

- Men en høj kvalitet og et højt servicenievau koster, og den investering tager vi med, fordi den skal til for at kunne møde fremtidens sundhedsbehov, konstaterer borgmesteren.

Udviklingen går mod, at hjemmesygeplejen oplever en meget stor kompleksitet i den borgernære sygepleje, konstaterer velfærdsdirektør Mikkel Damgaards.

- Vi kan se, at der er sket en meget hastig udvikling, hvor den kommunale hjemmesygepleje i høj grad skal understøtte håndteringen af komplekse borgerforløb. Det gælder særligt de mere ustabile og uafklarede sygdomsforløb, hvor der skal kunne ageres hurtig, men det gælder også håndteringen af forløb præget af, at opgaverne er mangeartede og ofte går på tværs af både den praktiserende læge og sygehusene.

Borgmester Anders Gerner Frost slår fast, at det er vigtigt at prioritere hjemmesygeplejen, da den kommer til at spille en endnu mere central rolle for borgerne i fremtiden:

- Vi får flere og flere opgaver fra hospitalerne og skal håndtere flere og flere komplekse sygeplejeopgaver i den kommunale hjemmesygepleje. I den forbindelse konstaterer jeg med tilfredshed, at regeringens nye udspil til en sundhedsreform netop anerkender kommunerne som en helt central spiller på sundhedsområdet, hvor de praktiserende læger og de kommunale sundhedstilbud i fremtiden vil få en større rolle, da det giver den bedste løsning for borgerne.

Set i lyset af de stigende udgifter til hjemmesygeplejen kan borgmesteren desuden med tilfredshed konstatere, at statsministeren er klar med en økonomisk håndsrækning til kommunerne og håber at der tages ansvar fra Folketingets side.

Selv om der nu er opnået den ønskede kvalitet, er der en fortsat opgave med et få den bedst mulige balance mellem kvalitet og udgifter.

- Vi er alle bevidste om, at jeg som borgmester og hele udvalget for Ældre Social og Sundhed i samarbejde med administrationen nu skal sikre en optimering af driften. Det er en svær øvelse, der kræver en endnu tættere og mere præcis styring, siger borgmester Anders Gerner Frost.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede