17. oktober 2021
Filmdramaet "Margrete den Første" har Trine Dyrholm i hovedrollen. Pressefoto
Filmdramaet "Margrete den Første" har Trine Dyrholm i hovedrollen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk drama om Margrete den Første

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk drama om Margrete den Første
Gribskov - 20. september 2021 kl. 12:44

Trine Dyrholm er dronningen af dansk film, og nu kan hun opleves som Danmarks første kvindelige regent i Charlotte Sielings historiske drama "Margrete den Første", som vises i både Gilleleje Bio og Tisvilde Bio.

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik.

Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Instruktør Charlotte Sieling har samlet et hold af Nordens dygtigste skuespillere og filmfolk for at skabe en imponerende flot storfilm. Der er premiere på filmen i begge biografer torsdag 16. september.

Gilleleje Bio viser i september også dokumentarfilmen "Helmuth Newton: The Bad and the Beautiful". Filmen dykker ned i en af 1900-tallets vigtigste fotografers værker og arbejdsmetoder. JK

Rejser du til udlandet i år?