18. maj 2021
Helle Barkers nye heste og hestevogn står på Esbønderupvej i Græsted. Herfra kører hestevognen blandt andet med institutioner. Foto: Lars Christiansen
gallery icon

Se billedserie

Helle Barkers nye heste og hestevogn står på Esbønderupvej i Græsted. Herfra kører hestevognen blandt andet med institutioner. Foto: Lars Christiansen
Foto: Lars Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hestevogn skal hjælpe udsatte: De går nærmest i zen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hestevogn skal hjælpe udsatte: De går nærmest i zen
Gribskov - 24. oktober 2020 kl. 10:27
Af Jeppe Helkov

- Nu er jeg i gang. Det sværeste er at tage det første skridt. Men nu har jeg kastet mig ud i det.

arrow Læs også: Årets Heino Fall Race er klar til start

Der er ikke noget at sige til, hvis Helle Barker går rundt med sommerfugle i maven i øjeblikket. I juni gjorde hun det, mange går og tænker på, men som de måske aldrig får gjort noget ved.

Hun kastede sig ud på dybt vand uden at vide, om hun kunne bunde. Forfulgte en livslang drøm og lagde alle bekymringer om økonomi og hverdagspraktik til siden.

- Jeg har købt to heste og en hestevogn, siger Helle Barker med begejstring i stemmen.

Kastede sig ud i det

Og selvom det måske ikke lyder som en kæmpe beslutning, ligger der nogle yderst sympatiske tanker bag Helle Barkers drøm om at eje egen hestevogn.

- Jeg var lidt i tvivl og havde gået rundt om mig selv i lang tid, men jeg havde besluttet at tage ja-hatten på, da jeg tog over for at kigge på heste og vogn. Og pludselig hørte jeg mig selv sige, at jeg tog dem. Normalt skal jeg bruge lang tid, før jeg beslutter mig for noget. Men her kunne jeg bare mærke, at det var rigtigt. Og nogle gange er man nødt til at kaste sig ud på det dybe vand, siger hun og fortæller, at hun vil bruge hestevognen til at hjælpe folk, der har svært ved selv at komme ud i naturen.

- Naturen kan bare noget helt specielt. For alle. Og jeg synes, at alle fortjener at komme ud og opleve de mange sanseindtryk og den ro, skoven giver.

Her i opstarten har mange af Helle Barkers ture været med udviklingshæmmede.

Sidder med stort smil

- Det er så stort at opleve, hvordan de reagerer, når de kommer op i en hestevogn. De sidder med et stort smil på. En ting er hestevognens beroligende gyngen frem og tilbage, men så kører vi også ud i skoven, hvor de både får noget til syns- og lugtesansen. Det stimulerer på en helt speciel måde. De går nærmest i zen, siger hun.

Helle Barker håber også, at hun snart kan køre med demente her fra kommunen.

- Der er så mange eksempler på, hvordan anderledes oplevelser pludselig kan genskabe minder hos demente. Hvordan lugte og berøring kan bringe dem tilbage. Her kan dyr noget helt specielt. Det vil jeg gerne hjælpe med.

Helle Barker fortæller også, at hun ligeledes 'donerer' ture med hestevognen til folk, hvor økonomien er lidt trængt.

- Hestene og hestevognen giver mig en unik mulighed for at dele min glæde ved naturen og hestene med mennesker, som trænger til en særlig naturoplevelse, men måske mangler økonomi til en hestevognstur, siger hun.

Vil leve af det

Men det hele er ikke bare en dans på roser. Helle Barker er bevidst om, at der skal knokles, hvis drømmen om at leve af hestevognskørsel kan blive til virkelighed.

- Det her skal være mit arbejde. Det er min intention. Jeg vil arbejde for, at det kan lade sig gøre. Men det kræver også, at der kommer nogle penge ind, siger hun og fortæller, at man som familie kan booke en tur med hestevognen.

- Hestevognen er ikke voldsomt stor. Så man kan højst være seks, siger hun.

Vil du læse mere om Helle Barker og hendes heste, kan du gå ind på www.kongernesheste.dk.

arrow Beethovens 250 år fejres med trio og sanger i Blik
28. oktober 2020 kl. 10:53 Opdateret: kl. 22:15
arrow Udstilling: Hvad er det der foregår?
27. oktober 2020 kl. 11:14 Opdateret: kl. 22:07
arrow Bliv klogere på tang i livestream fra Aarhus
26. oktober 2020 kl. 18:36 Opdateret: kl. 22:10
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?