1. marts 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er smitten mest udbredt blandt de voksne over 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er smitten mest udbredt blandt de voksne over 40
Gribskov - 25. januar 2021 kl. 04:10
Af Camilla Nissen

I Gribskov var de fleste coronasmittede i sidste uge fra 40 år og opefter. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Ud af 68 smittede i alt i sidste uge, var der 44 tilfælde i alderen 40-80+. Den største gruppe, 14 smittede i alt, er i aldersgruppen 50-59, hvilket også er billedet i de øvrige nordsjællandske kommuner. Lige herefter følger gruppen af 60-69-årige med 13 smittetilfælde. Her adskiller Gribskov sig fra de øvrige kommuner i Nordsjælland med flere tilfælde end det generelle billede i denne gruppe - når man ser bort fra Fredensborg, der har 14 tilfælde i denne aldersgruppe den seneste uge.

Den seneste 7 dages incidens i Gribskov er 165,7 per 100.000 med 68 tilfælde. Det betyder, at antallet af smittede er for nedadgående. Kurven har været faldende i nogle uger i træk.

Lige nu kæmper kommunen dog fortsat med at få inddæmmet et udbrud på plejecenteret Trongården, hvor der ifølge SSI har været fire smittetilfælde blandt beboerne den seneste uge, ligesom der på det seneste er tre beboere på plejecenteret, der er afgået ved døden med coronavirus i blodet.

Ser man på tallene på landsplan havde der i opgørelsen fra fornylig samlet været 7300 smittetilfælde i Danmark, og her tegner de 50-59-årige sig for 1140 smittetilfælde i alt. Det svarer til knap 16 procent af alle tilfælde, hvilket er den største andel blandt alle aldersgrupper.can

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?